Υλικά:
Για 2-4 άτομα
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- 1½ φλιτζάνι του τσαγιού ψίχουλα ψωμιού
- 1/4 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο
- 2 αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
- 1½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
- 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
- 3 πατάτες κομμένες σε λωρίδες
- 1 λίτρο ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Για το θρυμματισμένο ψωμί
Κόβουμε σε κύβους το ψωμί και το αραδιάζουμε σε ένα ταψί. Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά να φρυγανιστεί καλά. Αφού κρυώσει, το αλέθουμε σε ψίχουλα στο μπλέντερ.
Για το κοτόπουλο σνίτσελ
Κόβουμε τα φιλέτα στη μέση. Με τον μπάτη ή με το χέρι, ή με άλλο βαρύ αντικείμενο, χτυπάμε το κοτόπουλο να γίνει πλατύ και λεπτό.
Ενώνουμε σε μπολ το μοσχοκάρυδο με τα ψίχουλα και τα ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε το γάλα με τα αυγά. Σε ένα μπολ ή βαθύ πιάτο βάζουμε αλεύρι και αλατοπιπερώνουμε.Καλύπτουμε κάθε σνίτσελ με αλεύρι τα πανάρουμε. Τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι. Βουτάμε στο μείγμα αυγού, να βραχεί γύρω γύρω, και τέλος βουτάμε το σνίτσελ στα ψίχουλα, να καλυφθεί από όλες τις μεριές.Ακουμπάμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα σνίτσελ. Τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, να ψηθούν για 6 λεπτά έως ότου ροδίσουν καλά.Σε ένα μπολ αλατίζουμε τις πατάτες και αφήνομε στη άκρη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ηλιέλαιο και ζεσταίνουμε σε μέτρια εστία μέχρι να κάψει. Ρίχνουμε τις πατάτες και τηγανίζουμε για 15 λεπτά και από τις δυο πλευρές ανακατεύοντας συνεχώς.Απο επάνω τρίβουμε παρμεζάνα και στις πατάτες και στο σνίτσελ προαιρετικά !
Καλή Απόλαυση!
Συνταγή- Εκτέλεση: Μάνος Κουφόπουλος
∗φωτογραφία: foodhouse.mb