17.8 C
Θέρμον
Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, 21:30
Τεχνολογία

Πως να εξοικονομήσετε χρήματα από την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού σας  

Μία παλιά κατοικία μπορεί να κοστίσει ακριβά στους ιδιοκτήτες της. Αυτό συμβαίνει γιατι τα οικοδομικά υλικά κατασκευήςενόςσίτουθεωρούνται πλέον ξεπερασμένα και έχουν υποστεί αρκετέςφθορές στην διάρκεια του χρόνου λόγο των καιρικώνσυνθήκων και της κλιματικής αλλαγής. Αυτό έχει ανησυχήσει αρκετούς ιδιοκτήτες που ψάχνουν να βρουν λύσεις αποκατάστασης και ανακαίνισης του παλιού σπιτιού χωρίς όμως να τους κοστίσει πάρα πολύ. Ο προϋπολογισμός στα νοικοκυριά πλέον έχει λιγοστέψει λόγω της ακρίβειας και της αύξησης των καυσίμων. Αυτό το όλο το σκηνικό έχει δημιουργήσει εμπόδια στις προσπάθειες αρκετών ιδιοκτητών να προχωρήσουν σε μία καλή και σωστή ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού τους. Οι μισθοί και τα χρήματα πολλές φορές δεν επαρκούν για τέτοια έξοδα. Η εξοικονόμηση χρημάτων είναι αρκετά δύσκολη ειδικά για αυτούς που είναι μισθωτή και δεν έχουν επιχειρήσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις το κράτος βοηθά επιδοτώντας τέτοιες ανακατασκευές σπιτιών εξαγγέλλοντας κατα καιρούς το πρόγραμμα εξοικονομώ.

 

Μέσα από αυτή την προσπάθεια πολλά και νοικοκυριά έχουν πλέον την ευκαιρία να προχωρήσουν σε ενεργειακές αλλαγές προκειμένου να μειώσουν τον κόστος κατανάλωσης σε ρεύμα και να προστατέψουν την κατοικία τους από τη επερχόμενη φθορά του χρόνου.

 

Τι μπορεί να αναβαθμίσω ενεργειακά ένας ιδιοκτήτης στην κατοικία του;

 

Η βασικές αλλαγές που μπορεί να κάνει κάποιος σε μία παλιά κατοικία είναι,η στεγανοποίηση και η μόνωσή της. Αυτό περιλαμβάνει, συστηματικό έλεγχο του κτηρίου από εξειδικευμένο μηχανικό ώστε να διαπιστωθούν όλα εκείνα τα σημεία που ευθύνονται για την κακή ενεργειακή κατάσταση του σπιτιού. Η θερμομόνωση είναι ένα από τα βασικά έξοδα που θα πρέπει κάποιος να υπολογίσει στην αναβάθμιση αυτή. Έπειτα εφόσον λυθούν τα προβλήματα της μόνωσης, τα επιπλέον κόστη μπορεί να περιλαμβάνουν την εγκατάσταση φωτοβολταικού συστήματος, ηλιακού θερμοσίφωνα, την τοποθέτηση τεντών στα μπαλκόνια του κτηρίου ή ενεγρειακων τζαμιών για την ρύθμιση του ηλιακού φωτός κατά την διάρκεια της  ημέρα, όπως και η εγκατάσταση ενός λέβητα υγραερίου για περισσότερη οικονομία.

 

Όλες αυτές οι παραπάνω ανάγκες θα πρέπει να καταγραφούν και να υπολογιστούν όλα τα κόστοι μαζί με το τελικό ΦΠΑ και την εργασία. Εφόσον συγκεντρωθούν οι προσφορές από τους τεχνητές θα πρέπει να φτιαχτεί ένας ειδικός φάκελος μαζί με την αίτηση του ενδιαφερόμενου.Καλό είναι αυτή την διαδικασία να την εμπιστευτούμε σε εξειδικευμένα γραφεία που έχουν χρόνια εμπειρία στο κομμάτι αυτό και που μπορεί να μας απαλλάξουν απο το άγχος και τα λάθη που μπορεί να προκύψουν.

 

Επίσης καλό είναι να διαβάζουμε την νομοθεσία του κάθε προγράμματος γιατί πολλά κριτήρια αλλάζουν συνεχώς όπως και το ύψος της επιδότησης για τα οικοδομικά υλικά. Σε αυτό το κομμάτι επίσης μπορούμε να πάρουμε πολύτιμη βοήθεια από το γραφείο που θα επιλέξουμε να συνεργαστούμε για την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού μας.

 

Πλεονεκτήματα συνεργασίας με γραφείο:

  1. Γνώση και εμπειρία
  2. Αποφυγή χρονοβόρων διαδικασιών
  3. Βέλτιστη ενεργειακή μελέτη
  4. Υποστήριξη σε όλη τη διάρκεια του έργου
  5. Γρήγορη και εύκολη υλοποίηση

 

Η επιλογή του κατάλληλου συνεργάτη για το πρόγραμμα “Εξοικονομώ” και την ενεργειακή επιθεώρηση του σπιτιού σας είναι μια σημαντική απόφαση που επηρεάζει άμεσα την ομαλή υλοποίηση του έργου και τα οφέλη που θα αποκομίσετε.

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά μία εφαρμογή στοιχημάτων

Newsroom

Μερικοί τρόποι για να κάνετε περισσότερη οικονομία στο ρεύμα

Newsroom

«Έπεσαν» Facebook και Instagram παγκοσμίως – Δεν μπορούν να μπουν οι χρήστες

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com