Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.) Θέρμου.
Συνεχείς είναι οι επισκέψεις σχολικών μονάδων και φορέων από όλη την επικράτεια στο ΚΕΠΕΑ Θέρμου.
-Στις 3 Μαρτίου επισκέφτηκε το ΚΕΠΕΑ Θέρμου το 2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου με 46 μαθητές και 4 εκπαιδευτικούς και πραγματοποίησαν το πρόγραμμα: “Μονοπάτια με θέα την Τριχωνίδα – Νερόμυλοι”.
-Στις 5 Μαρτίου το 2ο Γενικό Λύκειο Μεσολογγίου με 56 μαθητές και 5 εκπαιδευτικούς
πραγματοποίησαν το πρόγραμμα: “Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου: Ερευνώ και Ανακαλύπτω / Μικρός Αρχαιολόγος”, όπου γνώρισαν το πρωτοποριακό δημοκρατικό σύστημα της Αιτωλικής Συμπολιτείας.
-Στις 10 και 11 Μαρτίου το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λευκίμης – Κέρκυρας με 10 μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς πραγματοποίησαν το πρόγραμμα: “Μονοπάτια με θέα την Τριχωνίδα – Νερόμυλοι”. Επίσης, επισκέφτηκαν την Ιερά μονή του Αγίου Κοσμά και τα θεμέλια του πατρικού του σπιτιού στο Μέγα Δένδρο, το Κρυφό Σχολειό στην Αγία Παρασκευή Μάνδρας καθώς και το νέο αρχαιολογικό μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο του Θέρμου. Σε όλους τους χώρους ξεναγήθηκαν από εκπαιδευτικούς.
–Στις 12 Μαρτίου το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλλικράτειας Χαλκιδικής με 40 μαθητές και 5 εκπαιδευτικού πραγματοποίησαν το πρόγραμμα: “Μονοπάτια με θέα την Τριχωνίδα – Νερόμυλοι”.
– Στις 15 Μαρτίου θα επισκεφτεί το ΚΕΠΕΑ Θέρμου ο Πολιτιστικός φορέας «Το μικρό θέατρο» τμήμα ενηλίκων Αγρινίου και θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα: «Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου: Ερευνώ και ανακαλύπτω – Ο μικρός αρχαιολόγος»
-Στις 17 Μαρτίου το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου θα πραγματοποιήσει το πρόγραμμα: “Μονοπάτια με θέα την Τριχωνίδα – Νερόμυλοι”.
-Στις 19 Μαρτίου το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Πλατάνου Αρχαίας Ολυμπίας θα πραγματοποιήσουν το πρόγραμμα: “Μονοπάτια με θέα την Τριχωνίδα – Νερόμυλοι”.
-Στις 20 Μαρτίου το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ξηρομέρου Αστακού θα πραγματοποιήσει το πρόγραμμα: “Μονοπάτια με θέα την Τριχωνίδα – Νερόμυλοι”.
-Στις 26, 27, 28 και 29 Μαρτίου το 4ο Γυμνάσιο Βύρωνα Αθήνας θα πραγματοποιήσει το πρόγραμμα: “Δάσος: Περπατώ, μαθαίνω, ανακαλύπτω”.
– Τέλος, οι επισκέψεις των σχολικών μονάδων θα συνεχιστούν και στις αρχές Απριλίου.






