Με ιδιαίτερη ευλάβεια και σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, 10 Απριλίου 2026, η Περιφορά του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Θέρμο.
Μετά την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, πλήθος πιστών συμμετείχε στην καθιερωμένη πομπή, η οποία διήλθε από τον κεντρικό δρόμο, την κεντρική πλατεία, την διασταύρωση της Ένωσης και τη γειτονιά «του Κοντού», για να καταλήξει εκ νέου στον ναό.
Κατά τη διάρκεια της διαδρομής πραγματοποιήθηκαν στάσεις σε σημεία της πόλης, όπου τελέστηκαν σύντομες δεήσεις, ενισχύοντας το κατανυκτικό και πνευματικό κλίμα της βραδιάς.
Τη δέηση τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, π. Θεόκλητος Ράπτης, ο οποίος με λόγο μεστό και συγκινητικό μετέφερε στους παρευρισκόμενους το διαχρονικό μήνυμα της ελπίδας και της Ανάστασης.
Οι πιστοί, κρατώντας αναμμένα κεριά, ακολούθησαν με σιωπή και σεβασμό την πομπή, συμμετέχοντας βιωματικά στο Θείο Δράμα.
Δείτε εικόνες:












































































