12.2 C
Θέρμον
21 Οκτωβρίου 2026
Νέα απο το Θέρμο

Θέρμο: Ευχαριστίες του Συνδέσμου «Όσιος Ευγένιος ο Αιτωλός» για την ομόφωνη απόφαση μετονομασίας της σήραγγας Κλόκοβας

Τις ευχαριστίες του προς το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμου εκφράζει ο Σύνδεσμος Αιτωλοακαρνάνων «Όσιος Ευγένιος ο Αιτωλός», με αφορμή την ομόφωνη απόφαση υπέρ της μετονομασίας της σήραγγας Κλόκοβας σε «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός».

Στην επιστολή του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Χρήστος Γερ. Σιάσος, τονίζει τη σημασία της πρωτοβουλίας, καθώς το Θέρμο αποτελεί τη γενέτειρα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

ΘΕΜΑ: Ομόφωνη απόφαση και από το Δημοτικό Συμβούλιο Θερμού για την ‘Κλόκοβα’ σε ‘ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ’, ο Σύνδεσμος «ΟΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» ευχαριστεί

Κε ΠρόεδρεΛάβαμε σήμερα την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού σας Συμβουλίου που αναφέρεται στην από 23 Ιουλίου 2026 επιστολή μας.

Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή για την απόφασή σας αυτή καθ’ ότι ενισχύετε ακόμα περισσότερο τις προσπάθειές μας για την μετονομασία της σήραγγας ‘Κλόκοβα’ σε ‘ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ’ καθ’ ότι το Θέρμο είναι η γενέτειρα Πατρίδα Του.

Ο Άγιός μας υπήρξε ισχυρός στυλοβάτης στα δύσκολα χρόνια του Οθωμανικού ζυγού που με τις περιόδευες Του και τα κηρύγματά Του αφύπνιζε τον Ελληνισμό μέσα από τη μόρφωση Ο αγώνας για την Εθνική μας ανεξαρτησία, δεν είναι παρελθόν, είναι και παρόν και μέλλον και για να σώσουμε τις ρίζες μας, να μην ξεραθούν θα πρέπει να νοηματοδοτήσουμε στοχαστικά τη μεγαλοσύνη και προσφορά στον επικό εκείνο του 1821 αγώνα.

Τούτη την ώρα με δυναμισμό, επιμονή και υπομονή όλοι μαζί θα πρέπει να φωνάξουμε όσο δυνατά μπορούμε, υπάρχει στον Ελλαδικό χώρο και η Αιτωλοακαρνανία που εξακολουθεί και σήμερα να προσφέρει Αξίες, Αρχές, και Ιδέες οφείλουμε δε να κάνουμε την επανάσταση, της Αγάπης, της Αλήθειας, του Δίκαιου.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΑΣΟΣ
Καθηγητής

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΠΠΑΝΙΑΔΗΣ
Καθηγητής

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Θέρμο: Το συγκινητικό «αντίο» του Σπύρου Κωνσταντάρα στον Γιάννη Β. Καρύτσα – «Καλές θάλασσες, Καπετάνιε»

Newsroom

Γιορτή Κάστανου στο Αργυρό Πηγάδι Θέρμου την Κυριακή 25 Οκτωβρίου

Newsroom

Θέρμο: «Έφυγε» ο συγγραφέας Γιάννης Β. Καρύτσας – Ο άνθρωπος που ανέδειξε την τοπική ιστορία

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com