24 Ιουνίου 2026
Αστυνομικά

Η Ελληνική Αστυνομία διένειμε ενημερωτικό υλικό κυκλοφοριακού περιεχομένου στους μαθητές της  Δυτικής Ελλάδας

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, η Ελληνική Αστυνομία βρέθηκε σήμερα σε Δημοτικά Σχολεία στη Δυτική Ελλάδα, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς, ενεργοποιείται σχεδιασμός, που αποσκοπεί στις ασφαλείς μετακινήσεις των μαθητών και την προστασία των σχολικών συγκροτημάτων.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με απώτερο στόχο την ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση γονιών και μαθητών σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας, καθώς και την αύξηση του επιπέδου οδικής ασφάλειας κατά τις μετακινήσεις των μαθητών από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Μέσα από το ενημερωτικό υλικό κυκλοφοριακού περιεχομένου, δίνονται συμβουλές και περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές πως να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια.

Ειδικότερα, σήμερα (11-9-2025), διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό κυκλοφοριακού περιεχομένου από αστυνομικούς, σε Δημοτικά Σχολεία της Δυτικής Ελλάδας, με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, για μαθητές και γονείς.

Επισημαίνεται ότι, ως Ελληνική Αστυνομία αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στα θέματα προστασίας της μαθητικής κοινότητας και για το σκοπό αυτό ήδη εξειδικευμένα συνεργεία τροχαίας διενεργούν ενδελεχείς ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία, οι οποίοι πρόκειται να εντατικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά.

 

 

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία οδηγού που τραυμάτισε με αυτοκίνητο ηλικιωμένο και τον εγκατέλειψε αβοήθητο στον τόπο του τροχαίου ατυχήματος

Newsroom

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε ναρκωτικά στο Αγρίνιο

Newsroom

Η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει την εκστρατεία για το κράνος – Πάνω από 2.300 παραβάσεις σε μία εβδομάδα

Newsroom
Φόρτωση....