22.5 C
Θέρμον
Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 23:48
Συνταγές

Μπουρεκάκια γαλακτομπούρεκου με θεϊκή κρέμα!

Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 150 γρ. βούτυρο καθαρό (κλαριφιέ) λιωμένο
Για την κρέμα
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 αυγά
  • 1 κρόκος αυγού
  • 2 βανίλιες
  • 2 πρέζες αλάτι
  • ξύσμα 1 μικρού λεμονιού
  • 50 γρ. βούτυρο
Για το σιρόπι
  • 500 γρ. νερό
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • ξύλο κανέλα
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση:

Για το σιρόπι

Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τη φλούδα λεμόνι και την κανέλα για 3 με 4 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.

Αφήνουμε στην άκρη το σιρόπι να κρυώσει για τα γαλακτομπουρεκάκια.

 Για την κρέμα στα γαλακτομπουρεκάκια

Σε μια κατσαρόλα με χοντρή βάση βάζουμε το γάλα, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και την μισή ζάχαρη.Ανακατεύουμε με κουτάλα και αφήνουμε τα υλικά σε μέτρια φωτιά να ζεσταθούν.Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγό, τον κρόκο, την υπόλοιπη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και τις βανίλιες.Τα χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός για 1 με 2 λεπτά να ενωθούν τα υλικά.Παίρνουμε κουταλιές από το ζεστό γάλα και τις ρίχνουμε σταδιακά στα χτυπημένα αυγά.Κάθε φορά που ρίχνουμε ζεστό γάλα από την κατσαρόλα στο μείγμα αυγών, ανακατεύουμε με το σύρμα ώστε να εξισορροπήσουμε την θερμοκρασία αυγών πριν τα βάλουμε στην κατσαρόλα. Αφού αραιώσει το μείγμα αυγών με το γάλα το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το καυτό γάλα.Ανακατεύουμε με σύρμα, πάντα σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει.Όταν έρθει σε σημείο βρασμού η κρέμα είναι έτοιμη.

Αποσύρουμε την κρέμα γαλακτομπούρεκου από τη φωτιά.Προσθέτουμε το βούτυρο στην κρέμα και ανακατεύουμε με σπάτουλα να λιώσει το βούτυρο..Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα φαρδύ μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια της για να μην δημιουργηθεί κρούστα.Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για 20 λεπτά και να σταθεροποιηθεί.

Για τα γαλακτομπουρεκάκια

Ανοίγουμε την συσκευασία με το φύλλο κρούστας. Παίρνουμε ένα φύλλο. Το βουτυρώνουμε με ένα πινέλο.Το διπλώνουμε στη μέση.Βάζουμε 2 κουταλιές κρέμα στην μια πλευρά και γυρίζουμε το φύλλο που εξέχει, να σκεπάσουμε την κρέμα.Διπλώνουμε δεξιά κι αριστερά το φύλλο που περισσεύει ,πάνω στην κρέμα και τυλίγουμε σε ρολό.

Ακουμπάμε το ρολό γαλακτομπούρεκο με την ένωση προς τα κάτω, σε ένα βουτυρωμένο ταψί.Όμοια φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα ατομικά γαλακτομπούρεκα.Τα βάζουμε κοντά κοντά στο ταψί αλλά όχι πολύ στριμωγμένα μεταξύ τους.Περιχύνουμε τα ρολά με όσο βούτυρο μας περίσσεψε από το άλειμμα των φύλλων.Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160°C βαθμούς στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.Όπως βγάζουμε τα ρολά γαλακτομπούρεκου, ζεστά από το φούρνο, τα περιχύνουμε λίγο λίγο με το χλιαρό προς κρύο σιρόπι.Αφήνουμε τα γαλακτομπούρεκα στο ταψί μέχρι να κρυώσουν τελείως και μετά σερβίρουμε.Αχνίζουμε με κανέλα και λίγη άχνη η σερβίρουμε με παγωτό .

Καλά Απόλαυση!

Συνταγή – Εκτέλεση: Μάνος Κουφόπουλος

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Εύκολη και Γρήγορη Συνταγή: Καλαμάρια Γεμιστά για Όλες τις Περιστάσεις

Newsroom

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για μπουφέ: Ρολάκια λουκάνικα που θα γίνουν ανάρπαστα!

Newsroom

Η απόλυτη συνταγή για νόστιμη κιμαδόπιτα!

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com