Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και σε κλίμα γιορτής πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς στον Μύλο της Κασσάνδρας. Η «Γιορτή της Γης και των Λουλουδιών», που διοργανώθηκε από την ομάδα του ΙΔΕΑΠΘ, προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών του τριημέρου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να έρθουν κοντά στη φύση και τις παραδόσεις της περιοχής.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε ποικίλες δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες. Οι παρευρισκόμενοι συμμετείχαν στο παραδοσιακό πλέξιμο των μαγιάτικων στεφανιών, ενώ η δράση είχε και εκπαιδευτικό χαρακτήρα για τους νεότερους, καθώς οι μικροί φίλοι της περιοχής έσπειραν σπόρους λαχανικών. Παράλληλα, οι ενήλικες είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν σπορόφυτα για τους κήπους τους.
Σε σχετική ανακοίνωσή της, η ομάδα του ΙΔΕΑΠΘ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση του κόσμου, σημειώνοντας: «Νιώσαμε απέραντη χαρά που τόσοι επισκέπτες πλημμύρισαν τον χώρο και διασκέδασαν μαζί μας. Ο Μύλος και η ομάδα μας θα ανοίγουν πάντα τις πόρτες τους για συναντήσεις που αναδεικνύουν τον τόπο μας».
Η εκδήλωση επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά τη δυναμική του Μύλου ως σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό και την ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας της Θέρμου.















