14 Μαΐου 2026
Viral Νέα - Video

Ο Πύργος του Μουχτάρ – Το Ξεχασμένο Σεράι της Τριχωνίδας

Στα χνάρια του Αλή Πασά.

Ο Πύργος του Μουχτάρ στην Αιτωλοακαρνανία αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα και λιγότερο γνωστά ιστορικά κατάλοιπα της περιοχής. Σε αυτό το βίντεο από το «Μονοπάτια του Χρόνου», ταξιδεύουμε κοντά στην Τριχωνίδα και ανακαλύπτουμε την ιστορία, τη μνήμη και τη σιωπή ενός παλιού οθωμανικού πύργου που στέκει ακόμη όρθιος στον χρόνο.

Μέσα από κινηματογραφικές εικόνες και αφήγηση, προσεγγίζουμε ένα μνημείο που συνδέεται με την ιστορία της Αιτωλοακαρνανίας, της υπαίθρου και της διαδοχής διαφορετικών εποχών πάνω στον ίδιο τόπο.

Στο κανάλι «Μονοπάτια του Χρόνου» ανακαλύπτουμε χωριά, πέτρινα μνημεία, ίχνη της ιστορίας, ιερούς τόπους, φυσικά τοπία και ξεχασμένες γωνιές της Ελλάδας.

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Κόφτρα Θέρμου: Μια ζωή στα καπνά, στα παιδιά και στη φτώχεια -Η συγκλονιστική μαρτυρία της κυρά Αλεξάνδρας (ΒΙΝΤΕΟ)

Newsroom

Πάμφιο Θέρμου: «Τότε το χωριό ήταν γεμάτο ζωή» λέει ο 85χρονος Ζαχαρίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Newsroom

Αμπελακιώτισσα Αιτωλοακαρνανίας: Το Πρωτομαγιάτικο Αντάμωμα (BINTEO)

Newsroom
Φόρτωση....