22.7 C
Θέρμον
21 Μαΐου 2026
Νέα απο το ΘέρμοΤοπικά νέα

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευκαρπίας κ. Ιερόθεος Ζαχαρής στο Θέρμο

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θέρμου τελέστηκε σήμερα, Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευκαρπίας κ. Ιεροθέου (Ζαχαρή).

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος βρίσκεται από την Παρασκευή στο Θέρμο, καθώς είναι ο τόπος καταγωγής του.
Στο λόγο του, μετά την απόλυση, ανέλυσε τα δύο πρόσωπα της σημερινής ευαγγελικής περικοπής, τον Τελώνη και τον Φαρισαίο.

Εστίασε στον εγωισμό του Φαρισαίου που έχει την απαίτηση από τον Θεό να υποχρεωθεί απέναντί του, λόγω του σύννομου και ηθικού του βίου, και να τον δικαιώσει.

Απ’ την άλλη, ο Τελώνης δεν περιμένει αυτήν την δικαίωση, αλλά, κλαίγοντας κοιτώντας τον αμαρτωλό του εαυτό και διαπιστώνοντας ότι δεν έχει τίποτα από αυτά που καυχάται ο Φαρισαίος, ικετεύει για την δικαίωση.

Τέλος, σ’ αυτήν την ταπείνωση προέτρεψε όλους να θεμελιώσουν την ζωή τους και ευχήθηκε με το καλό να διανύσουμε τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή και να φθάσουμε και στο Άγιο Πάσχα.

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Μαθητές από Αγρίνιο, Θέρμο και Αμφιλοχία σε δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής

Newsroom

Πρόγραμμα εορτασμού παραδοσιακού εθνικού-θρησκευτικού πανηγυριού Άη-Συμιού

Newsroom

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τιμά τη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων

Newsroom
Φόρτωση....