10.1 C
Θέρμον
19 Οκτωβρίου 2026
Τοπικά νέα

Μεσολόγγι-Αμφιλοχία-Αστακός: Εγκατάσταση συστημάτων SEATRACK σε παραλίες

Ισότιμη πρόσβαση για όλους στις παραλίες της Δυτικής Ελλάδας

Την εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος αυτόνομης πρόσβασης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στη θάλασσα – το γνωστό SEATRAC – παρακολούθησαν την Τετάρτη, την περιοχή των Βραχναιίκων Αχαΐας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάχης Π.Ε. Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος.

«Το δικαίωμα όλων στη θαλάσσια απόλαυση είναι αδιαπραγμάτευτο. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας φροντίζει κάθε χρόνο για την εγκατάσταση συστημάτων SEATRACK σε παραλίες του τόπου μας, ώστε η πρόσβαση στις παραλίες μας να είναι ισότιμη. Επιπλέον, με την ευκαιρία του καλοκαιριού και της τουριστικής σαιζόν στέλνουμε ένα μήνυμα παντού, ότι η Δυτική Ελλάδα είναι φιλική και προσβάσιμη σε όλους» ανέφερε ο κ. Φαρμάκης.

«Καταφέραμε και ολοκληρώσαμε την εγκατάσταση πέντε πρώτων συστημάτων SEATRAC εγκαίρως και φέτος, ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα των συμπολιτών μας και στις ανάγκες που υπήρχαν. Οι προσβάσιμες από όλους ακτές, δεν είναι προνόμιο, αλλά ανάγκη» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Μπονάνος.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει προχωρήσει μέχρι τώρα τις διαδικασίες για την τοποθέτηση ηλεκτροκίνητων ραμπών κολύμβησης στα ακόλουθα σημεία:

  • Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας: Μεσολόγγι ,Αμφιλοχία, Αστακός,
  • Π.Ε. Αχαΐας: Λακκόπετρα, Βραχναίϊκα, Άγιος Βασίλειος, Άκολη, Ακράτα
  • Π.Ε. Ηλείας: Πλάκες Κατακόλου.

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Αγρίνιο: Με διεθνείς συμμετοχές και δώδεκα ταινίες μικρού μήκους ολοκληρώθηκε το 8ο Photopolis Festival 

Newsroom

Μεσολόγγι 1826–2026: Τόπος Θυσίας και Οικουμενικό Σύμβολο Ελευθερίας

Newsroom

Πολυήμερες και λαμπρές εκκλησιαστικές εκδηλώσεις στην ιστορική κωμόπολη της Κατοχής Ακαρνανίας

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com