27.8 C
Θέρμον
21 Σεπτεμβρίου 2026
Νέα απο το Θέρμο

Μέγα Δένδρο Θέρμου: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ι.Μ. Αγίου Κοσμά Αιτωλού, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δαμασκηνού (ΦΩΤΟ)

Σήμερα, Παρασκευή 23 Αυγούστου, τελέστηκε με λαμπρότητα  ο Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός Μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ.κ. Δαμασκηνού, στην Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στο Μέγα Δένδρο Θέρμου.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η ακολουθία του Εσπερινού προσέλκυσε πλήθος πιστών, που συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και να συμμετάσχουν στην ιερή αυτή τελετή.

Εκτός από την Ιερά Μονή, πολλοί ήταν οι πιστοί που επισκέφθηκαν και τον Παλαιό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, ο οποίος βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Ιερά Μονή. Ο ναός αυτός, με τη μακραίωνη ιστορία του, αποτελεί σημαντικό σημείο προσκυνήματος και λατρείας, προσελκύοντας κάθε χρόνο πολλούς προσκυνητές, ειδικά κατά τις ημέρες της εορτής του Αγίου.

 

 

 

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Θέρμο: Πρόστιμο 1.875 ευρώ για καύση υπολειμμάτων φυτικής βλάστησης

Newsroom

Σημαντική εξέλιξη για τους μαθητές του Θέρμου: Ειδικό ποσοστό 2% για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Newsroom

Πετροχώρι – 17 Σεπτεμβρίου 1943: Η Μάχη στο Φονόρεμα Πετροχωρίου και η ιστορική μνήμη

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com