15 Μαΐου 2026
Τοπικά νέα

Αιτωλοακαρνανία: Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης (16/06) ότι τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του κορονοϊού είναι 7.158.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.525.056 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 48.7% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 1.062 ενώ από την αρχή της πανδημίαςSARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 145.283 (4.0% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Τα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία σήμερα ανέρχονται σε 89

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 8, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.057 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 102 (57.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 92.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 49 (48.04%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 53 (51.96%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.709 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 133 (ημερήσια μεταβολή +5.56%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 108 ασθενείς.

Διενέργεια τεστ

Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 11.871 μοριακά τεστ και 93.683 rapid test. Σε σύνολο 105.554 τεστ η θετικότητα υπολογίζεται σε 7,78%.

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Αγρίνιο: Έσπασε τζαμαρία καφετέριας πετώντας τραπέζια και καρέκλες

Newsroom

Ενημερωτική δράση του Δήμου Αγρινίου για την προστασία από την ενδοοικογενειακή βία και τις εξαπατήσεις

Newsroom

Ετήσια Έκθεση Φωτογραφίας της Φωτογραφικής Ομάδας Art8 στο Αγρίνιο

Newsroom
Φόρτωση....