25.4 C
Θέρμον
9 Ιουλίου 2026
Πολιτική

Το Βερολίνο «αποστομώνει» την Τουρκία: Η συμφωνία Ελλάδας

Το γερμανικό Υπουργείο εξωτερικών κατέστησε ξεκάθαρο πως η ελληνογαλλική συμφωνία «περιέχει σαφείς αναφορές στην ιδιότητα (των δυο χωρών) ως κρατών – μελών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και δεν στρέφεται εναντίον άλλων εταίρων». Αυτή η απάντηση στρέφει τα βέλη σε ισχυρισμούς που πρόβαλε νωρίτερα, σήμερα, το τουρκικό ΥΠΕΞ στρεφόμενο κατά της Ελλάδας και μιλώντας για μαξιμαλιστικές θέσεις της χώρας μας. 

«Η γερμανική κυβέρνηση έλαβε γνώση της συμφωνίας μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας για τη δημιουργία στρατηγικής εταιρικής σχέσης και συνεργασίας στην πολιτική ασφάλειας και άμυνας.

Πρόκειται για μια διμερή συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας η οποία περιέχει σαφείς αναφορές στην ιδιότητά τους ως κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ και δεν στρέφεται εναντίον άλλων εταίρων», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

www.vradini.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Παραιτήθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμές για την ΕΛΑΣ: «Δεν μπορώ να γίνω μέρος αυτού του διχασμού»

Newsroom

Ο Κώστας Καραγκούνης εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης της ΕΕ στο Λουξεμβούργο

Newsroom

Ο Κώστας Καραγκούνης μιλά στο Μεσολόγγι για τα εργασιακά και τις πολιτικές εξελίξεις

Newsroom
Φόρτωση....