7 Νοεμβρίου 2026
Πολιτική

Τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων

«Τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων που οδήγησε στο θάνατο και τον ξεριζωμό από τις πατρογονικές του εστίες ένα σημαντικό κομμάτι του Ελληνισμού με μεγάλη ιστορία. Τιμούμε τη συμβολή των Ποντίων στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανόρθωση της Ελλάδας», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του για τη μαύρη επέτειο της 19ης Μαΐου.

«Η ανάδειξη, η αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας και η διατήρηση της ιστορικής μνήμης είναι αγώνας όχι μόνο για το παρελθόν, αλλά κυρίως για το παρόν και το μέλλον. Γιατί οι γενιές που έρχονται θα είναι ασφαλείς όταν πάψουν οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου που οδηγούν σε γενοκτονίες, εθνοκαθάρσεις και νέους ξεριζωμούς», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Οφείλουμε, ενωμένοι», τονίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «να εντείνουμε τον αγώνα μας για την ιστορική αλήθεια και τον διάλογο σε διπλωματικό και επιστημονικό επίπεδο, αναγνωρίζοντας τη σημασία τους τόσο για τον ελληνικό λαό, όσο και για την ανάπτυξη σχέσεων ειλικρινούς συνεργασίας και αμοιβαίου σεβασμού στην περιοχή μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Βασίλης Φεύγας: Επίσημα υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στην Αιτωλοακαρνανία – Η πρώτη του δήλωση

Newsroom

Θανάσης Παπαθανάσης: Συσπείρωση της παράταξης, ουσιαστικός ρόλος στους νέους και στήριξη των πολιτών απέναντι στην ακρίβεια

Newsroom

Λαϊκή Συσπείρωση: «Η οικονομική ασφυξία των δήμων είναι προδιαγεγραμμένο έγκλημα» – Τα αιτήματα για άμεση κρατική χρηματοδότηση

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com