32.5 C
Θέρμον
3 Αυγούστου 2026
Πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε αργά το απόγευμα την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, όπου συνομίλησε με τους χειριστές, τους μηχανικούς και τους συντηρητές των πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair (CL-215 και CL-415).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε αναλυτικά από τους πιλότους που επέστρεφαν στην αεροπορική βάση μετά τις τελευταίες ρίψεις πριν τη δύση του ηλίου για τις δύσκολες επιχειρήσεις κατάσβεσης στα μεγάλα πύρινα μέτωπα, και από το τεχνικό προσωπικό για τις απαιτητικές διαδικασίες συντήρησης των αεροσκαφών και την κατάσταση των πτητικών μέσων.

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε θερμά τους χειριστές για τον αγώνα που δίνουν αδιάκοπα τις τελευταίες ημέρες με τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, κάνοντας ρίψεις νερού μέσα από τους καπνούς και σε πολύ κοντινή απόσταση από τις φλόγες, και τους μηχανικούς που φροντίζουν ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας για την πτητική ικανότητα των αεροσκαφών.

Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε επίσης με δύο Γάλλους πιλότους που έχουν έρθει στην Ελλάδα για να συνδράμουν στην καταπολέμηση των πυρκαγιών και τους εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα. Οι Γάλλοι χειριστές του απάντησαν ότι η προσφορά βοήθειας σε τέτοιες συνθήκες είναι κάτι φυσικό και αυτονόητο.

Πολιτική – Η Βραδυνή

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Μίλτος Ζαμπάρας: Το νερό είναι η τελευταία γραμμή άμυνας της αξιοπρέπειάς μας

Newsroom

Παρέμβαση Μίλτου Ζαμπάρα για τις τιμές των καυσίμων στην Αιτωλοακαρνανία

Newsroom

Κωνσταντίνος Φ. Μαραγιάννης: Σε νέα φάση η πολιτική ζωή της χώρας μας!

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com