2 Νοεμβρίου 2026
Πολιτική

Μηταράκης για Αφγανιστάν: Πρώτη προτεραιότητα η εκκένωση πολιτών χωρών της ΕE

Είναι νωρίς ακόμα να έχουμε εκτίμηση πως θα επηρεάσουν και την χώρα μας και την ΕΕ οι εξελίξεις στον Αφγανιστάν, ανέφερε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 

Τόνισε πως πρώτη προτεραιότητα είναι η ανθρωπιστική και συγκεκριμένα η εκκένωση από το Αφγανιστάν πολιτών χωρών της ΕΕ και Αφγανών.

Ήδη ο πρώτος Έλληνας μεταφέρθηκε από την Καμπούλ στο Ισλαμαμπάντ ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι αυτή την στιγμή γίνονται συζητήσεις για την μεταφορά κάποιων οικογενειών που ήταν μεταφραστές του ελληνικού στρατού ή συνεργάστηκαν μαζί μας με οποιοδήποτε τρόπο.

Ο υπουργός σημείωσε πως δεύτερη προτεραιότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι μια συζητηθεί μια κοινή ευρωπαϊκή λύση. 

Σχετικά με το θέμα των πιθανών μεταναστευτικών ροών προς την χώρα μας είπε πως αυτό που έχει ειπωθεί ξεκάθαρα ως Ελλάδα είναι ότι εμείς δεν δεχόμαστε να είμαστε η πύλη εισόδου για παράτυπες ροές προς Ε.Ε. Ωστόσο ανέφερε πως αν η Ευρώπη αποφασίζει να υπάρξει ένα πρόγραμμα μόνιμης μετεγκατάστασης αυτό θα το δούμε ως χώρα.  Επιπλέον σημείωσε ότι ήδη στην χώρα μας έχουμε 40.000 υπηκόους από το Αφγανιστάν επισημαίνοντας έτσι πως η Ελλάδα ήδη έχει συμβάλει στην αντιμετώπιση της κρίσης. 


ΠΟΛΙΤΙΚΗ – Thestival

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Λαϊκή Συσπείρωση: «Η οικονομική ασφυξία των δήμων είναι προδιαγεγραμμένο έγκλημα» – Τα αιτήματα για άμεση κρατική χρηματοδότηση

Newsroom

Παραιτήθηκε από τη Βουλή ο Μίλτος Ζαμπάρας – Εντάσσεται στην ΕΛΑΣ και συμπορεύεται με τον Αλέξη Τσίπρα

Newsroom

Χρήστος Κωστακόπουλος: «Το ΟΧΙ του ’40 παραμένει μήνυμα ελευθερίας και αγώνα απέναντι στον φασισμό»

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com