22.3 C
Θέρμον
6 Ιουλίου 2026
Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Ντιμπέιτ απόψε στην ΕΡΤ για πέντε χωρίς ΓΑΠ

Δεν θα λάβει μέρος ο Γιώργος Παπανδρέου, θα έχει ανοιχτή συζήτηση με νέους.

Στις 10 το βράδυ θα διεξαχθεί το προεκλογικό debate των υποψηφίων για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Όπως είναι γνωστό, ο Γιώργος Παπανδρέου διαφώνησε με το μοντέλο, τους όρους και το περιεχόμενο της τηλεμαχίας που θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ και λίγο πριν τη διεξαγωγή του θα έχει ανοικτή συζήτηση – debate με νέους στο κέντρο της Αθήνας, ενώ νωρίτερα το απόγευμα θα μιλήσει στην Αργυρούπολη.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης και Παύλος Χρηστίδης, πρόκειται να απαντήσουν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, Γιώργου Κουβαρά (ACTION24), Παύλου Τσίμα (ΣΚΑΪ), και Τάσου Παππά (ΕΦΣΥΝ). Τον συντονισμό της τηλεμαχίας θα έχει η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης, Αντριάνα Παρασκευόπουλου.

Όπως συμφωνήθηκε ανάμεσα στους υποψήφιους, οι τρεις δημοσιογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν παραπάνω της μιας ερωτήσεις, καθώς και να ζητήσουν διευκρινήσεις επί των απαντήσεων των υποψηφίων.

Η συζήτηση και οι ερωτήσεις θα αφορούν τις εξής θεματικές ενότητες:

α) Διαχείριση κρίσεων: Πανδημία και κράτος πρόνοιας -Οικονομική κρίση -Κλιματική αλλαγή -Ενεργειακή κρίση -Δημογραφικό

β) Εξωτερική πολιτική: Εθνικά θέματα – Η σχέση με την Τουρκία – Μεταναστευτικό

γ) Δημοκρατία – Θεσμοί – Δικαιοσύνη – Πολιτικό Σύστημα – Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση – Νέες τεχνολογίες.

δ) Η θέση του Κινήματος Αλλαγής στο πολιτικό σκηνικό – Πολιτική, εκλογική στρατηγική και συμμαχίες – Η σχέση με Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ – Το μέλλον της παράταξης- Η ελληνική και ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία- Η επόμενη μέρα.

ε) Ελεύθερη ερώτηση εκτός θεματικού πλαισίου.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι υποψήφιοι με την ολοκλήρωση κάθε ενότητας θα μπορούν να σχολιάζουν για σχεδόν ένα λεπτό τις απαντήσεις των συνυποψηφίων τους. Η τηλεμαχία θα ολοκληρωθεί με απευθείας διάλογο μεταξύ τους. Εκεί ο κάθε υποψήφιος θα μπορεί να ρωτήσει όποιον συνυποψήφιό του επιθυμεί και εκείνος να απαντήσει.

Όλες οι απαντήσεις δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το ενάμιση λεπτό και οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων το μισό λεπτό.

 

vradini.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Θανάσης Παπαθανάσης: Δύο σημαντικά έργα ύδρευσης για Μεσολόγγι και Αμφιλοχία μετά τη σύσκεψη με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου

Newsroom

Ο Μίλτος Ζαμπάρας πιέζει την κυβέρνηση για παράταση στο ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ πριν απενταχθεί

Newsroom

Μίλτος Ζαμπάρας: 7 χρόνια κυβέρνηση ΝΔ και ήρθαν για προεκλογικό μασάζ χωρίς καμία δέσμευση

Newsroom
Φόρτωση....