26 Αυγούστου 2026
Πολιτική

Ανακοινώνεται σήμερα ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας

Σήμερα στις 11:30, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του πρωθυπουργού για τη του το πρόσωπο που θα οριστεί ως επικεφαλής του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, επικρατέστερος για τη θέση είναι ο Ελληνοκύπριος πολιτικός και πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης. 

Η επιλογή του κ. Στυλιανίδη, μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς έχει βαθιά εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων και θεωρείται πολιτικός που μπορεί να ανταπεξέλθει στη θέση του συγκεκριμένου υπουργείου, που είναι κομβικό και ιδιαιτέρως κρίσιμο εξαιτίας τόσο των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών όσο και της κλιματικής αλλαγής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο κ. Στυλιανίδης διετέλεσε Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, αλλά και ευρωβουλευτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στην Κύπρο υπήρξε κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας εκλεγμένος με τον ΔΗΣΥ την περίοδο 2006-2013.

Παράλληλα, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει «κλειδώσει» και το όνομα του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και πρόκειται για τον πρώην Αρχηγό ΓΕΑ Ευάγγελο Τουρνά.


www.thestival.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Μίλτος Ζαμπάρας: “Ένα φάρμακο λιγότερο, μια ελπίδα λιγότερη”

Newsroom

Μίλτος Ζαμπάρας: Το νερό είναι η τελευταία γραμμή άμυνας της αξιοπρέπειάς μας

Newsroom

Παρέμβαση Μίλτου Ζαμπάρα για τις τιμές των καυσίμων στην Αιτωλοακαρνανία

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com