2 Νοεμβρίου 2026
news1

Έρχονται βαρύτατα πρόστιμα για τους εμπρηστές – Θα φτάσουν μέχρι και τα 30.000 ευρώ

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που σημειώθηκαν σε Ρόδο, Κάρυστο, Κέρκυρα και Μαγνησία, η κυβέρνηση εξετάζει την αλλαγή του νόμου για τους εμπρηστές.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση σχεδιάζει να αυξήσει τα πρόστιμα που επιβάλλονται στους εμπρηστές, σκληραίνοντας με αυτό τον τρόπο τη νομοθεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόστιμο για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια θα φτάσει μέχρι και τα 30.000 ευρώ, ενώ μέχρι και σήμερα το πρόστιμο άγγιζε τα 300 ευρώ.

Στη συνέχεια η επιβολή των προστίμων θα γίνεται κλιμακωτά, όπου θα λαμβάνεται υπόψιν η ζημιά που προκάλεσε η πυρκαγιά ή εάν ο εμπρηστής έχει συλληφθεί ξανά στο παρελθόν.

Στην τρίτη περίπτωση το πρόστιμο θα ανεβαίνει ανάλογα με τη χρέωση της κινητοποίησης των απαιτούμενων πυροσβεστικών δυνάμεων, δηλαδή τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις που θα ενεργήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Σημειώνεται πως η αύξηση των προστίμων όσον αφορά τους εμπρησμούς έχει αποτρεπτική λειτουργία, σύμφωνα με όσο ισχυρίζονται κυβερνητικές πηγές.

 

 

Πηγή:mega

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Ξηρόμερο: Νεκρός 64χρονος μέσα στο σπίτι του – Εξετάζεται το ενδεχόμενο αυτοχειρίας

Newsroom

Η Βουλιαγμένη φιλοξενεί το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Wakesurf

Newsroom

Παρουσίαση των Εναλλακτικών Σεναρίων του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Αγρινίου – Δήμου Θέρμου- Επόμενα βήματα

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com