Στην απομάκρυνση του πρώτου πλατανιού που είχε προσβληθεί από το μεταχρωματικό έλκος προχώρησαν σήμερα, Τετάρτη 5 Αυγούστου, οι αρμόδιες υπηρεσίες στον χώρο της Πηγής Θέρμου, στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία των υπόλοιπων πλατανιών της περιοχής.
Σήμερα, Τετάρτη 5 Αυγούστου 2026, πραγματοποιήθηκε η κοπή του πρώτου πλατανιού που είχε προσβληθεί από το μεταχρωματικό έλκος στον χώρο της Πηγής Θέρμου.
Η απομάκρυνση του δέντρου έγινε στο πλαίσιο των προβλεπόμενων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της ασθένειας και την προστασία των υπόλοιπων πλατανιών της περιοχής.
Το μεταχρωματικό έλκος αποτελεί μία από τις σοβαρότερες ασθένειες των πλατάνων, γι’ αυτό και στις περιπτώσεις επιβεβαιωμένης προσβολής εφαρμόζονται συγκεκριμένα μέτρα διαχείρισης από τις αρμόδιες υπηρεσίες.












