14.4 C
Θέρμον
5 Οκτωβρίου 2026
Νέα απο το Θέρμο

Γιορτάζοντας την Πρωτομαγιά στον Μύλο της Κασσάνδρας με το Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ.

Η ομάδα του Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ. μας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή εκδήλωση γεμάτη χρώματα, αρώματα και παράδοση. Με το σύνθημα «Εκεί που ανθίζει η γη, ανθίζει και η καρδιά μας», η «Γιορτή της Γης & των Λουλουδιών» έρχεται την Πρωτομαγιά για να μας φέρει πιο κοντά στη φύση και τις ρίζες μας.

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στον Μύλο της Κασσάνδρας, έναν χώρο που προσφέρει το ιδανικό σκηνικό για μια ημέρα αφιερωμένη στο περιβάλλον .

Οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει μια σειρά από δραστηριότητες που συνδυάζουν τη δημιουργία, τη μάθηση και τη διασκέδαση:

  • Δημιουργία Πρωτομαγιάτικων Στεφανιών: Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πλέξουν τα δικά τους στεφάνια με φρέσκα λουλούδια.

  • Φύτευση και Σπορά: Μια βιωματική εμπειρία όπου οι μικροί επισκέπτες θα φυτέψουν λουλούδια και θα σπείρουν σποράκια, μαθαίνοντας για τη φροντίδα της γης.

  • Ιστορίες για τη Γη: Αφηγήσεις για τους κύκλους της ζωής και τη σημασία του φυσικού περιβάλλοντος.

  • Μπαζάρ Σποροφύτων: Για τους λάτρεις της κηπουρικής, θα διατίθενται σπορόφυτα από παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών.

  • Μουσική και Χορός: Η γιορτή θα πλαισιωθεί από μελωδίες και χορό, ενισχύοντας το εορταστικό κλίμα της ημέρας.

  • Συλλογική Κουζίνα: Το φαγητό αποκτά άλλη γεύση στη φύση, με τη συλλογική κουζίνα να προσφέρει εδέσματα στους παρευρισκόμενους.

  • Πότε: Πρωτομαγιά

  • Ώρα έναρξης: 11:00 π.μ.

  • Πού: Μύλος της Κασσάνδρας

«Ελάτε να γίνουμε για λίγο κομμάτι της άνοιξης και να ανθίσουμε μαζί της», αναφέρει το κάλεσμα του Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ.

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Πένθος στην Άνω Μυρτιά Θέρμου για τον θάνατο του Παναγιώτη (Πάνου) Γκουλιάρου

Newsroom

Έφτασε η μεγάλη Γιορτή Βραστού & Κρασιού στον Άγιο Ιωάννη Κόνισκας!

Newsroom

Θέρμο: 4,2 εκατ. ευρώ για τον δρόμο Νεροσύρτη -Χαλίκι – Μεγάλη εξέλιξη για ένα έργο που ζητούν εδώ και χρόνια οι κάτοικοι

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com