15.5 C
Θέρμον
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 15:29
Νέα απο το ΘέρμοΤοπικά νέα

Θέρμο: Το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης στο Νίκο Χαρδαλιά

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς εκπροσώπησε σήμερα, Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022, την Ελληνική Κυβέρνηση, στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους Πεσόντες Αεροπόρους της Πολεμικής Αεροπορίας Υποσμηναγό Νικόλαο Σιαλμά, Ανθυποσμηναγό Κωνσταντίνο Κοντογιώργο, Αρχισμηνία Ευάγγελο Σταθόπουλο, Σμηνία Βασίλειο Κουρκούτα και Σμηνία Ευστάθιο Τσίγκα, που διοργάνωσε ο Δήμος Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, στο λόφο Αγίου Κοσμά στο Μέγα Δένδρο.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας παρέστη στο τρισάγιο που τελέστηκε στη μνήμη των πέντε Πεσόντων Αεροπόρων, πραγματοποίησε με συγγενείς των ηρωικών στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας, τον Δήμαρχο Θέρμου κ. Σπυρίδωνα Κωνσταντάρα και τον Επιτελάρχη ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Κωνσταντίνο Κελλάρη (ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ) τα αποκαλυπτήρια προτομών των Ιπτάμενων Αεροπόρων Αρχισμηνία Ευάγγελου Σταθόπουλου, Σμηνία Βασίλειου Κουρκούτα και Σμηνία Ευστάθιου Τσίγκα και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των ηρώων.

Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε την έκθεση φωτογραφικού υλικού και πρωτότυπων ιστορικών τεκμηρίων με θέμα «Μικρά Ασία – Μνήμες Ιστορικές», η οποία φιλοξενείται στο Αίθριο του Δημαρχείου Θέρμου.

Στον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας απονεμήθηκε από τον Δήμαρχο Θέρμου, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης του Θέρμου, για την προσφορά του κατά τα τελευταία τρία χρόνια στα θέματα διαχείρισης κρίσεων.

Στις εκδηλώσεις παρόντες ήταν οι Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας κ.κ. Αθανάσιος Μωραΐτης (ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων) και Δημήτριος Κωνσταντόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευκαρπίας κ.κ. Ιερόθεος, οι Δήμαρχοι Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Κωνσταντίνος Λύρος και Ξηρομέρου κ. Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, εκπρόσωποι των Αρχηγών ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων.

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Θέρμο: Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο με 12 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Newsroom

Κώστας Λύρος: ”Φέρομαι κατηγορούμενος για ένα έργο που το επικρότησαν και το απολαμβάνουν ΟΛΟΙ !”

Newsroom

Αγρίνιο: Νέα σύγχρονα φωτιστικά στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως (ΦΩΤΟ)

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com