Υλικά:
- 1 κιλό μοσχάρι κατάλληλο για βραστό (ποντίκι, ελιά) κομμένο σε μερίδες
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα καρότα χοντροκομμένα
- 2-3 πατάτες χοντροκομμένες
- 3 κλωνάρια σέλινο ή 1 κλωνάρι σέλερι χοντροκομμένο
- 1 ½ μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 1 πιπεριά σε ροδέλες
- 1 ντομάτα σε φέτες ή 100 γρ. ντοματίνια
- αλάτι, πιπέρι, λίγοι κόκκοι μπαχάρι, χυμός λεμονιού
[facebook]
Εκτέλεση:
Βράζουμε 1 ½ λίτρο νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει αλάτι και ρίχνουμε το κρέας. Το ξαφρίζουμε καλά και όταν σταματήσει να βγάζει αφρό, προσθέτουμε το λάδι, την ντομάτα, την πιπεριά και το κρεμμύδι. Βράζουμε για 35′. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες, το πιπέρι, το μπαχάρι και το σέλινο ή το σέλερι.
Συνεχίζουμε το βράσιμο για τουλάχιστον 30′ ακόμη(ανάλογα με το πόσο ζουμί θέλουμε να αφήσουμε στο τέλος), σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει τελείως το μοσχαράκι και τα λαχανικά .Αν χρειάζεται ενδιάμεσα συμπληρώνουμε και λίγο νεράκι. Αλατοπιπερώνουμε τη σούπα, αν χρειάζεται, ρίχνουμε μπόλικο χυμό λεμονιού και τη σερβίρουμε ζεστή.
Καλή Απόλαυση!
Συνταγή- Εκτέλεση: Μάνος Κουφόπουλος
[googlenews]