13.6 C
Θέρμον
17 Απριλίου 2026
Υγεία

Μόσιαλος για οξεία ηπατίτιδα: Οι πρώτες ενδείξεις και τα μέτρα προστασίας

Καθησυχαστικός σχετικά με τα περιστατικά οξεία ηπατίτιδας που εμφανίζονται σε παιδιά τον τελευταίο καιρό παγκοσμίως, εμφανίστηκε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ο καθηγητή μιλώντας στο Action 24 ξεκαθάρισε ότι σε αυτή την φάση δεν εμπνέουν ανησυχία ενώ κατά πλειοψηφία τα περιστατικά δεν είναι σοβαρά και λύνονται με φαρμακευτική αγωγή.

Ο Ηλίας Μόσιαλος, ξεκαθάρισε ότι δεν συνδέονται τα περιστατικά με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Οι μελέτες όμως για το πως έχει προκύψει η εμφάνιση του είναι σε εξέλιξη. Αυτό που έως τώρα προκύπτει είναι ότι η νόσος έχει μέσα της αδενοϊό που ενδεχομένως να συνδέεται και με τον κορωνοϊό.

Οι ηλικίες που προσβάλλονται περισσότερο είναι από 3-5 ετών. Έως τώρα δεν υπάρχει καταγεγραμμένο κρούσμα σε ενήλικα. Ο κ. Μόσιαλος, υπογράμμισε ότι για την ώρα ο τρόπος προφύλαξης είναι η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων όπως ισχύουν και για τον COVID, όπως η συχνή πλύση των χεριών και προσοχή στις επιφάνειες.

Τέλος, οι γονείς πρέπει να προσέχουν τα συμπτώματα που είναι γαστρεντερίτιδα, ανορεξία, καταβολή, αλλαγή στο χρώμα του δέρματος.

vradini.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Σώσε μια Ζωή – Γίνε η Ελπίδα: Δράση Εθελοντικής Δωρεάς Μυελού στο Αγρίνιο

Newsroom

Σπάνιες Παθήσεις: Ανάγκες, Προκλήσεις και Υποσχέσεις στον 21ο Αιώνα – Του Βασιλείου Π. Κωστάρα

Newsroom

10 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα για την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Ιατρών και των Επαγγελματιών Υγείας

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com