17 Απριλίου 2026
Τοπικά νέα

Αιτωλοακαρνανία: Πραγματοποιήθηκαν τηλεοπτικά γυρίσματα της εκπομπής «Κυριακή στο χωριό ξανά» στη Σταμνά

Στη Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας βρέθηκε η ταξιδιωτική εκπομπή «Κυριακή στο χωριό ξανά» παραγωγής ΕΡΤ3, όπου κατέγραψε ήθη και έθιμα της περιοχής, την ιστορία, τα τοπία και την καθημερινότητα των κατοίκων του χωριού.

Τα γυρίσματα της εκπομπής, την οποία παρουσιάζει ο Κωστής Ζαφειράκης, πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, καθώς επίσης των Αντιπεριφερειαρχών Πολιτισμού & Τουρισμού, Νίκου Κοροβέση, και Υποδομών & Έργων, Αθανάσιου Μαυρομμάτη.

Μέσα από τις αφηγήσεις των κατοίκων, τα τραγούδια και τις παραδόσεις του χωριού αποτυπώθηκαν οι ένδοξες αλλά και δύσκολες στιγμές του τόπου, ενώ αρματωμένοι παρουσίασαν το παραδοσιακό πανηγύρι της Άγια Αγάθης με παραδοσιακούς χορούς και παλιά δρώμενα στη πλατεία της Σταμνάς.

Η προβολή των περιοχών της Περιφέρειάς Δυτικής Ελλάδας ενισχύει την τοπική ταυτότητα, φωτίζοντας πτυχές της παράδοσης, και ταυτόχρονα προσκαλεί τους επισκέπτες να γνωρίσουν τα χωριά της ελληνικής επαρχίας που κρύβουν τις δικές τους ιστορίες.

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Επίσημη Παρουσίαση του «1ου Δρόμου Ελευθερίας» στο Μεσολόγγι

Newsroom

Ξεκινούν οι εργασίες για τη Β’ φάση ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του Δικαστικού Μεγάρου Μεσολογγίου

Newsroom

Με Λαμπρότητα η Ιερά Πανήγυρις στην Ιερά Μονή Αγίας Ελεούσης Κλεισούρας Μεσολογγίου (16-19 Απριλίου 2026)

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com