2 Νοεμβρίου 2026
Τοπικά νέα

Δήμαρχος Αγρινίου για Πανεπιστήμιο: “Είναι ντροπή ο τόπος μας να αντιμετωπίζεται με τέτοια απαξίωση”

Σε δήλωση στα μέσα ενημέρωσης προέβη ο δήμαρχος Αγρινίου,  Γιώργος Παπαναστασίου,  αμέσως μόλις ενημερώθηκε τις εξελίξεις που αφορούν τα Πανεπιστημιακά Τμήματα του Αγρινίου .

Συγκεκριμένα ο Γ. Παπαναστασίου ανέφερε:              

«Αμέσως μόλις ενημερώθηκα για την πρόθεση της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως  να υιοθετήσει το Στρατηγικό Σχέδιο του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο επιφέρει  αφανισμό  των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου,  ξεκίνησα έναν κύκλο ενημέρωσης προς του Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας.

Πρόκειται για μια απόφαση ντροπιαστική. Είναι ντροπή για την ακαδημαϊκή κοινότητα, είναι ντροπή για τους πολιτικούς εκπροσώπους. Είναι ντροπή ο τόπος μας  να αντιμετωπίζεται με τέτοια απαξίωση.

Είμαστε αποφασισμένοι να μη συναινέσουμε στην περαιτέρω υποβάθμιση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Αγρινίου.

Δεν θα επιτρέψουμε σε απαράδεκτες παρασκηνιακές μεθοδεύσεις, οι οποίες δυστυχώς υιοθετήθηκαν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, να στερήσουν από την πόλη μας  ότι, δικαιωματικά, της αξίζει.

Είναι απαράδεκτο και αδιανόητο κάποιοι να  ξεπληρώνουν πολιτικά γραμμάτια και να εξυπηρετούν προσωπικές φιλοδοξίες μέσα από αποφάσεις της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών.

Είναι σαφές για εμάς ότι, όσοι συνέβαλλαν σε αυτήν τη μεθόδευση, θα βρεθούν  απέναντι  στην κοινωνία του Αγρινίου. Καλούμε τον Πρωθυπουργό να πάρει θέση».

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Μεσολόγγι – Αγρίνιο: Θεατρικές παραστάσεις για τα 200 χρόνια από την ηρωική Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων

Newsroom

Εγκαίνια έκθεσης IPA 2026 στο House of Lucie Agrinio

Newsroom

Αγρίνιο: Περισσότερα από 100 παιδιά συμμετείχαν σε εκπαιδευτική δράση οδικής ασφάλειας στον Άγιο Χριστόφορο

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com