3 Ιουλίου 2026
Κοινωνία

Σύλληψη γονέων που δεν έστελναν το παιδί τους στο σχολείο

Ολοένα και περισσότερα γίνονται τα περιστατικά, όπου αρνητές γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, κάτι που συνέβη πρόσφατα στη Ρόδο.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα dimokratiki.gr, σε ρητή δικάσιμο παραπέμφθηκαν από την Εισαγγελέα Υπηρεσίας χθες, Τετάρτη, οι γονείς ενός 12χρονου κοριτσιού που συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου διότι δεν την έστελναν στο σχολείο.

Για την ακρίβεια, το απόγευμα της 26ης Ιανουαρίου 2022 οι γονείς εμφανίστηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου για να εξεταστούν στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου για παράβαση του νόμου περί υποχρεωτικότητας φοίτησης στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο.

[facebook]

Εξεταζόμενοι υποστήριξαν ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και προβλημάτων υγείας της κόρης τους δεν την έστειλαν φέτος στο σχολείο αλλά ούτε και προτίθενται να την στείλουν για φοίτηση στο δημοτικό σχολείο.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα δικαστεί από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο πατέρας ενός 10χρονου που συνελήφθη πρώτος, καθώς, επίσης, δεν τον έστελνε στο σχολείο.

[googlenews]

vradini.gr

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Συνελήφθη αλλοδαπός στο Αίγιο για διπλή ανθρωποκτονία από πρόθεση – Εξιχνιάστηκε άμεσα η υπόθεση στον Λόγγο Αιγιαλείας

Newsroom

Αίγιο: Συνελήφθη καταζητούμενος από την Ιντερπόλ – Είχε σκοτώσει Έλληνα στην Αυστραλία το 1999

Newsroom

Τραγωδία στην Πάτρα: Πατέρας και γιος έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο με μηχανή

Newsroom
Φόρτωση....