Υλικά:
(Για 31Χ21 ταψάκι θα χρειαστεί διπλή δόση)
Μείγμα 1:
- 6 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
Μείγμα 2:
- 1½ κούπα φρυγανιά
- 1κουπα καρύδια (σπασμένα κομματάκια)
- 1 κ.σ μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ κανέλα
- 1 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
Σιρόπι:
- 2 κούπες νερό
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 στικ κανέλα
- 1 φλούδα λεμόνι
- 1 κ.σ μελί
Εκτέλεση:
Σε ένα μίξερ βάζουμε τα υλικά από το μείγμα 1 να αφρατέψουν. Κατόπιν σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά(για το μείγμα 2) και ανακατεύουμε.Ενώνουμε και τα 2 μαζί και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Κάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα ό,τι συμβαίνει !
Σε ένα ταψί 31×21 αδειάζουμε το μείγμα και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15-17 λεπτά. Μέχρι να γίνει φτιάχνουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε μέχρι να βράσουν. Μόλις φτάσουν σε βρασμό κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.Αφού ψηθεί η καρυδόπιτα- που θα το καταλάβουμε αν βάλουμε ένα μαχαίρι στη μέση και βγει καθαρό – τότε την κόβουμε σε κομμάτια και την τρυπάμε με ένα καλαμάκι.

Κατόπιν περιχύνουμε σιγά σιγά με μια κουτάλα το σιρόπι πάνω στην καρυδόπιτα ξεκινώντας από τη μέση προς τις άκρες, μη σας φοβίσει το παραπάνω σιρόπι γιατί θα το απορροφήσει. Αφήνουμε να το απορροφήσει μέχρι να κρυώσει και σερβίρουμε.
Καλή Απόλαυση!






