11 Ιουλίου 2026
Τοπικά νέα

Αγρίνιο: Επέκταση και αναβάθμιση δικτύου πεζοδρόμων της πόλης-Έργο προϋπολογισμού 4.200.000€

Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου δημοπρατείται το έργο «Επέκταση και αναβάθμιση δικτύου πεζοδρόμων της πόλης» που προβλέπει τη μετατροπή κεντρικών οδών ή τμημάτων τους σε πεζόδρομους ή οδούς ήπιας κυκλοφορίας και την ανάπλαση της οδού Λ. Μαβίλη.

«Ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες και προχωρούμε στη δημοπράτηση ενός σημαντικού έργου που προβλέπει μια εκτεταμένη ζώνη ασφαλούς και ελεύθερης μετακίνησης πεζών ενώ εξελίσσει το κέντρο της πόλης σε ένα χώρο κατάλληλο για την ανάπτυξη της εμπορικής- επιχειρηματικής δραστηριότητας. Προχωρούμε στην υλοποίηση τους οράματος μας για ένα Αγρίνιο σύγχρονο και λειτουργικό», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

  Κάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !Η παρέμβαση περιλαμβάνει τις οδούς:

  • Αναστασιάδη, από οδ. Βότση έως οδ. Π. Σούλου.

  • Π. Σούλου, από οδ. Μπαϊμπά έως οδ. Παναγοπούλου,

  • Μπαϊμπά, από οδ. Π. Σούλου έως οδ. Κύπρου,

  • Βότση από οδ. Χαρ. Τρικούπη έως οδ. Αναστασιάδη,.

  • Χρ. Σαλάκου & Ι. Σταΐκου, από οδ. Βότση έως οδ. Κύπρου,

  • Μανδηλαρά ,

  • Ι. Σταΐκου από οδ. Κύπρου έως οδ. Γρίβα,

  • Αφων Παπαστράτου από οδ. Τσικνιά έως οδ. Δημοτσελίου,

  • Λουριώτου από οδ. Παπαστράτου έως & οδ. Καραπαπά,

  • Καραπαπά από οδ. Λουριώτου έως οδ. Δημοτσελίου,

Το δεύτερο τμήμα της παρέμβασης αφορά την ανάπλαση της οδού Λορέντζου Μαβίλη με τη δημιουργία του πρώτου κυκλικού κόμβου στη συμβολή με την οδό Κυριαζή, έως την Πλατεία Μελίνας Μερκούρη και τη δημιουργία ενός δεύτερου κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Παπαφώτη, Καλλέργη, Δεληγιώργη και Δαγκλή, στην περιοχή  του παλιού τρένου σύμφωνα με εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη. Το έργο είναι προϋπολογισμού 4.200.000 € από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Δυτική Ελλάδα 2014 -2020»

Δείτε τα παρακάτω αρχεία Γενική διάταξη Μαβίλη και Γενική διάταξη Κέντρο

 

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Πρόσκληση σε ανοιχτή εκδήλωση-απολογισμό από τον Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μαυρομμάτη

Newsroom

Στην τελική ευθεία η αποκατάσταση στο οδικό δίκτυο Βάλτος – Μπαμπαλιό – Γέφυρα Βέργας

Newsroom

Έναρξη προπώλησης εισιτηρίων για τις παραστάσεις του Φεστιβάλ Οινιαδών 2026

Newsroom
Φόρτωση....