27 C
Θέρμον
5 Ιουλίου 2026
Πολιτική

Λιγότερα τα κρούσματα κορωνοϊού στους νέους τώρα σε σχέση με τον Αύγουστο

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε πως η επιδημιολογική κατάσταση στα σχολεία, παρακολουθείται πολύ στενά με την αρωγή των ειδικών και του υπουργείου Υγείας.

Όπως εξήγησε η κα Κεραμέως, μετά από δύο πλήρης εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων έχουμε λιγότερα κρούσματα απ’ ότι είχαμε τον Αύγουστο όταν τα σχολεία ήταν κλειστά.

Η υπουργός ειδικότερα, έδωσε ως παράδειγμα πως τον Δεκαπενταύγουστο, σε παιδιά ηλικίας 4- 18 ετών καταγράφονταν 5371 κρούσματα.

Την δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων είχαμε 3. 727 κρούσματα εβδομαδιαίως.

Όπως εξήγησε αυτό δικαιολογείται από το γεγονός πως τον Αύγουστο δεν υπήρχαν πρωτόκολλα και τα παιδιά δεν βίωναν την καθημερινότητα τους κάτω από ένα αυστηρό πλαίσιο τήρησης μέτρων, πράγμα που συμβαίνει τώρα που επέστρεψαν στις σχολικές τάξεις.

Παράλληλα επεσήμανε την σημασία του γεγονότος πως πλέον έχουν γίνει και εμβολιασμοί αναφέροντας πως ειδικά για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι και μεταδίδουν πρωτίστως, πέρσι ήταν όλοι ανεμβολίαστοι ενώ φέτος έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 82% κι αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι κάποιοι από αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, έχουν νοσήσει, αντιλαμβανόμαστε πως το τείχος ανοσίας είναι ακόμη ισχυρότερο.

Επιπρόσθετα, όσον αφορά τον εμβολιασμό σε παιδιά, ειδικά για το Λύκειο, οι μαθητές που έχουν κάνει μια δόση ή έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό υπολογίζονται σε τουλάχιστον 35%. 

«Θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια ακόμη», παραδέχτηκε.

Η κα Κεραμέως δήλωσε επίσης ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση στο πλαίσιο της επιτροπής των Ειδικών για να αλλάξουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία.

www.vradini.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Θανάσης Παπαθανάσης: Δύο σημαντικά έργα ύδρευσης για Μεσολόγγι και Αμφιλοχία μετά τη σύσκεψη με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου

Newsroom

Ο Μίλτος Ζαμπάρας πιέζει την κυβέρνηση για παράταση στο ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ πριν απενταχθεί

Newsroom

Μίλτος Ζαμπάρας: 7 χρόνια κυβέρνηση ΝΔ και ήρθαν για προεκλογικό μασάζ χωρίς καμία δέσμευση

Newsroom
Φόρτωση....