Υλικά:
- 300 γρ μπισκότα σοκολάτας πτι –μπερ
- 30 γρ κακάο
- 160 γρ χλιαρό γάλα
- 300 γρ κρέμα τυρί
- 60 γρ ζάχαρη άχνη
- 4 γρ βανιλίνη η 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα μπισκότα σ’ ένα μούλτι και τα κάνουμε τρίμμα. Μεταφέρουμε σε μπολ, ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και συνεχίζουμε ν’ ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Σχηματίζουμε μια μπάλα και τη βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένη για 1 ώρα.
Σ’ ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε με μια μαρίζ ,ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη,τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ανοίγουμε ένα κομμάτι μεμβράνη και βάζουμε τη μπάλα από τα μπισκότα ,σκεπάζουμε από πάνω με μια άλλη μεμβράνη και με ένα πλαστή του δίνουμε ένα παραλληλόγραμμο σχήμα σε ίδιο πάχος.
Απλώνουμε με κουτάλι το μείγμα της κρέμας, μετά σιγά- σιγά το κάνουμε ρολό και το κλείνουμε σαν καραμέλα.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.