21.6 C
Θέρμον
10 Ιουνίου 2026
Αστυνομικά

Κατάσχεση -351- κιλών και -725- γραμμαρίων κοκαΐνης σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Πειραιά

Στα πλαίσια διυπηρεσιακής συνεργασίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, του Τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου του Γ΄ Τελωνείου Πειραιά, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. και της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΚΑΤ. και τη συνδρομή του Γραφείου DEA της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, κατά το χρονικό διάστημα 12 έως 19 Ιουλίου 2021, πραγματοποιήθηκε εντός του Λιμένα Πειραιά, ευρείας κλίμακας δράση έρευνας εμπορευματοκιβωτίων προερχομένων από χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Σκοπός των ανωτέρω ερευνών ήταν ο εντοπισμός και η κατάσχεση ποσοτήτων κοκαΐνης, που τυχόν αποκρύπτονταν εντός φορτίων νόμιμων εμπορευμάτων, προς αποφυγή της διάχυσης αυτών στην Ευρωπαϊκή αγορά των ναρκωτικών.

Συνολικά ελέγχθηκαν πάνω από -150- εμπορευματοκιβώτια.

Σε ένα εξ αυτών, προερχόμενο από τη Γουατεμάλα, με νόμιμο φορτίο συσκευασίες (τσουβάλια) καφέ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διακόσιες ενενήντα οκτώ (298) συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους τριακοσίων πενήντα ενός (351) κιλών και επτακοσίων είκοσι πέντε (725) γραμμαρίων.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών διενεργείται προανάκριση, ενώ κλήθηκε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξερεύνηση και έχει ήδη αναπτυχθεί συνεργασία, με τις ομόλογες Αρχές του εξωτερικού, για την ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών.

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Συνελήφθη φυγόποινος στο Αγρίνιο – Εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις

Newsroom

Εορτασμός της Ημέρας προς τιμήν των αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας

Newsroom

Αγρίνιο: Ταυτοποιήθηκαν τρία μέλη συμμορίας που εξαπάτησαν γυναίκα και της απέσπασαν πάνω από 75.000 ευρώ

Newsroom
Φόρτωση....