24 Ιουνίου 2026
Πολιτική

Προκλητική Άγκυρα για δήλωση Μπορέλ: Η ΕΕ δικηγόρος Ελλάδας-Ελληνοκυπρίων

Με θράσος θέλησε να απαντήσει η Άγκυρα στην καταδικαστική δήλωση του Ζοζέπ Μπορέλ, όσον αφορά στο μερικό άνοιγμα της Αμμοχώστου.

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ και ο Μανώλης Κωστίδης, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι είναι δικηγόρος της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων.

Η ανακοίνωση:

«Η ανακοίνωση του κ. Μπορέλ μετά την επίσκεψη του προέδρου μας στην “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” δείχνει και είναι μια νέα απόδειξη πόσο η ΕΕ είναι μακριά από την πραγματικότητα στο ζήτημα της Κύπρου.

Αυτή η δήλωση η οποία έγινε στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης για εμάς είναι ανύπαρκτη, και δεν είναι τίποτε άλλο από το να λαμβάνει ρόλο δικηγόρου και εκπροσώπου των Ελληνοκυπρίων και της Ελλάδας που χρησιμοποιούν κακόβουλα το δικαίωμα του βέτο εντός της ΕΕ. 

Με αυτή τη στάση η ΕΕ δεν μπορεί να παίξει κανένα εποικοδομητικό ρόλο στην επίλυση του Κυπριακού. Με την ευκαιρία αυτή καλούμε την ΕΕ να δει τις πραγματικότητες του νησιού και να σταματήσει να αγνοεί τους Τουρκοκυπρίους και τα δικαιώματά τους».

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Μίλτος Ζαμπάρας πιέζει την κυβέρνηση για παράταση στο ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ πριν απενταχθεί

Newsroom

Μίλτος Ζαμπάρας: 7 χρόνια κυβέρνηση ΝΔ και ήρθαν για προεκλογικό μασάζ χωρίς καμία δέσμευση

Newsroom

Μίλτος Ζαμπάρας: Στη Βουλή φέρνει ο Ζαμπάρας τις διώρυγες Δ20-Δ28

Newsroom
Φόρτωση....