24 Ιουνίου 2026
news1

ΣΥΡΙΖΑ: Διαγράφει Τζουμάκα ο Κασσελάκης

«Ο κ. Τζουμάκας έθεσε σήμερα τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με λύπη τον παραπέμπω στην επιτροπή δεοντολογίας για τα περαιτέρω»

Διαγράφεται ο Στέφανος Τζουμάκας από το ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις σημερινές (Παρασκευή 20/10) δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, με απόφαση του νέου προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη.

Ειδικότερα, ο Στέφανος Κασσελάκης, με ανάρτησή του στο Facebook, γνωστοποίησε πως παραπέμπει τον κ. Τζουμάκα στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Αναλυτικά η δήλωση-ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Τιμώ τους αγώνες του Στέφανου Τζουμάκα τόσο κατά την περίοδο της Χούντας όσο και στη Μεταπολίτευση.

Δεν μπορώ όμως να επιτρέψω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζουν στα κανάλια ένα ολόκληρο κόμμα, που έχει μόνη του δύναμη τα μέλη και τους ψηφοφόρους του, ως «ολιγαρχικό» και «διαπλεκόμενο».

Ο κ. Τζουμάκας έθεσε σήμερα τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με λύπη τον παραπέμπω στην επιτροπή δεοντολογίας για τα περαιτέρω.

Η παρουσία στα κανάλια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αντί να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιπολιτεύονται το κόμμα τους -προς μεγάλη ικανοποίηση των μεγαλοδημοσιογράφων- σταματάει εδώ».

Οι δηλώσεις Τζουμάκα που «ξεχείλισαν το ποτήρι»

Σημειώνεται, πως το πρωί της Παρασκευής (20/10), ο Στέφανος Τζουμάκας μίλησε στον ΣΚΑΪ, θέτοντας εκ νέου ζήτημα αμφισβήτησης της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό τον Στέφανο Κασσελάκη.

«(Ο Κασσελάκης) δεν ήρθε τον φέρανε, τίποτε δεν έρχεται από μόνο του», είπε-μεταξύ άλλων- ο κ. Τζουμάκας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ και συνέχισε: «Ήρθε εν γνώσει του Τσίπρα, άλλο τι στάση κρατάει, υπάρχει κανείς που δεν το ήξερε; Ψυχραιμία».

«Ο Αλέξης Τσίπρας είπα ότι δεν έπρεπε να παραιτηθεί γιατί θα έχουμε κρίση ηγεσίας και κρίση πολιτικής ενότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διχασμένος πια, γιατί η ηγεσία δεν γίνεται αποδεκτή. Ήδη έχει την πρώτη της πολιτική ήττα στις δημοτικές εκλογές. Πολιτικά έχω πλήρη διαφωνία με την ηγεσία, δεν μπορεί να οδηγήσει το κόμμα. Υπέστη την πρώτη ήττα τώρα πάει για τη δεύτερη στις ευρωεκλογές, αυτή είναι η άποψή μου. Γι’ αυτό έθεσα προχθές στη συνεδρίαση (σ.σ Πολιτική Γραμματεία) ότι πρέπει να εξετάσουμε θέμα πολιτικής ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε-μεταξύ άλλων- ο κ. Τζουμάκας «πυροβολώντας» τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Τι βγήκε και είπε η αυτή η ηγεσία το βράδυ των δημοτικών εκλογών; Λέξη για την πολιτική απομόνωση και το πολιτικό στραπάτσο… ‘’τι έγινε με τον δήμαρχο τάδε και τον τάδε’’ για να αποφύγει το πρόβλημα», επεσήμανε ο κ. Τζουμάκας.

Σημειώνεται, πάντως, πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που “χτυπάει” ο Στέφανος Τζουμάκας, καθώς έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή, ωστόσο, φαίνεται πως το ποτήρι της υπομονής του κ. Κασσελάκη ξεχείλισε, ανοίγοντας την… πόρτα στον κ. Τζουμάκα.

Πολάκης σε Τζουμάκα: «Στάζεις δηλητήριο! Κάντο εκτός κόμματος»

Λίγο μετά την ανακοίνωση Κασσελάκη πως παραπέμπεται για διαγραφή ο Στέφανος Τζουμάκας, ο υπερτομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, συντονιστής ΕΠΕΚΕ και βουλευτής του κόμματος Παύλος Πολάκης, συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του, λίγα λεπτά μετά έγραψε:

«Ήρθε η ώρα!!! Στέφανε Τζουμάκα σε ευχαριστούμε για τους αγώνες σου στο παρελθόν αλλά σήμερα εκπέμπεις μόνο δηλητήριο διάλυσης!! Κάντο εκτός κόμματος!»

Δείτε την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη παρακάτω:

Πηγή: vradini.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Παρουσίαση των Εναλλακτικών Σεναρίων του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Αγρινίου – Δήμου Θέρμου- Επόμενα βήματα

Newsroom

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θ.  Μαυρομμάτης με το ΔΣ του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου

Newsroom

Χρήστος Κωστακόπουλος: Απάντηση στη δήλωση του κ. Στυλιανού Μπλέτσα

Newsroom
Φόρτωση....