Σφαίρα μους σοκολάτας με framboise βατόμουρο
Για framboise βατόμουρο:
- 150 γρ. mix φρούτα του δάσους
- 70 γρ. ζάχαρη
- βανίλια
- ½ κ.γ χυμό λεμόνι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα δύο πρώτα υλικά σε ένα τηγάνι και τα αφήνουμε 5-6 λεπτά μέχρι να δέσουν, έπειτα προσθέτουμε την βανίλια και το λεμόνι.
Για τη μους σοκολάτας:
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη από το ψυγείο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 1,20 δευτερόλεπτα στα 800w. Κατόπιν χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Ενώνουμε τα δύο υλικά ,ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.
Σφαίρα σοκολάτας
- 300 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Γεμίζουμε δυο γυάλινα μπολ με νερό και βάζουμε δύο κουτάλια. Τα αφήνουμε στην κατάψυξη για 24 ώρες να γίνουν πάγος.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 1,40 δευτερόλεπτα στα 800w. Βγάζουμε τα μπολ από την κατάψυξη και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να λιώσει λίγο ο πάγος.
Αφού ξεκολλήσουν από τα μπολ ,τα βουτάμε μέσα στη σοκολάτα και σε μια λαδόκολλα τα αναποδογυρίζουμε .Τα αφήνουμε να παγώσει η σοκολάτα και αφού περιμένουμε για 1-2 λεπτά, λιώνει λίγο ο πάγος και αφαιρούμε το καλούπι της σοκολάτας από τον πάγο.
Γεμίζουμε με μους σοκολάτας και τις 2 σφαίρες, κάνοντας στη μέση ένα κενό που το γεμίζουμε με framboise βατόμουρου.
Ενώνουμε τα 2 καλούπια και διακοσμούμε με φρούτα του δάσους αφού πριν στο πίσω τους μέρος βάλουμε λίγη μους σοκολάτας για να κολλήσουν.
Καλή Απόλαυση!