18 C
Θέρμον
Τετάρτη, 8 Μαΐου 2024, 0:20
Πολιτική

Πολιτικό θρίλερ με την υπουργοποίηση Αποστολάκη

Μια απροσδόκητη τροπή παίρνει η υπουργοποίηση του Ναυάρχου ε.α. Ευάγγελου Αποστολάκη, στο νεοσυσταθέν υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, ο κ. Αποστολάκης δεν αποδέχεται τη θέση αυτή στο νέο κυβερνητικό σχήμα καθώς δεν διασφαλίζεται η διακομματική συναίνεση παρά το γεγονός ότι κυβερνητικές πηγές τον περιγράφουν ως υπερκομματική επιλογή και τον «ιδανικό άνθρωπο, στην ιδανική θέση».

Προηγήθηκε η σκληρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία χαρακτηρίζει την υπουργοποίηση του κ. Αποστολάκη λίγο-πολύ ως «αποστασία», ενώ πηγές της Κουμουνδούρου με διαρροή αναφέρουν πως ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε να δώσει την συγκατάθεσή του στην τοποθέτησή του στο τιμόνο της Πολιτικής Προστασίας.

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, ο κ. Αποστολάκης μιλώντας στο ieidiseis.gr, είπε πως: «Αυτό έγινε με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μια διακομματική συναίνεση. Αυτή ήταν η μία προϋπόθεση για ανεξάρτητο υπουργείο, στο οποίο συμφώνησε ο Μητσοτάκης. Το ένα τηρήθηκε σε ότι αφορά το υπουργείο. Δεν υπήρχε διακομματική στήριξη ή συζήτηση μεταξύ τους. Εγώ δεν αποφεύγω την ευθύνη. Αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα. Με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του πρωθυπουργού, αλλά θα έπρεπε να έχει διακομματική υποστήριξη».

www.vradini.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Χρυσή Αυγή: Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος – Αντίθετος ο εισαγγελέας που τον κρίνει αμετανόητο

Newsroom

Μίλτος Ζαμπάρας: Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων έστω και την ύστατη στιγμή

Newsroom

«Θα γίνω ο εφιάλτης τους» – Νέο ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com