Υλικά
- 120 γρ. πέστο έτοιμο ∗
- 650 γρ. σολομό ωμό
- 1 πακέτο σφολιάτα
- 1 αυγό(1 κρόκο ½ ασπράδι)
Εκτέλεση:
Βγάζουμε το ένα φύλο σφολιάτας από το κουτί και με ένα πλαστή το λεπταίνουμε στο μισό πάχος του. Απλώνουμε το ένα τρίτο της ποσότητας του πέστο με ένα κουτάλι και από πάνω βάζουμε το σολομό και μετά πάλι πέστο.
Ανοίγουμε με το πλαστή και πάλι το άλλο φύλο και σκεπάζουμε το σολομό. Κάνουμε το σχήμα του ψαριού με ένα μαχαίρι ,ανοίγουμε τη ουρά στη μέση και με το πίσω μέρος του κουταλιού κάνουμε γραμμούλες στην ουρά, ύστερα με τη μπροστινή μεριά του κουταλιού κάνουμε κυκλάκια σαν λέπια ψαριού.
Στο κεφάλι που έχουμε κάνει τη μύτη του ψαριού το ανοίγουμε και κόβουμε από τη ζύμη που περισσεύει 3 τριγωνάκι και βάζουμε πέστο τριγωνάκι ζύμης, πέστο τριγωνάκι ζύμης και μια τελευταία φορά.
Κλείνουμε το κεφάλι ,κάνουμε ένα μπαλάκι για ματάκι και το κολλάμε. Με το δάκτυλο μας κλείνουμε το ψάρι σφολιάτα γύρω γύρω περιμετρικά. Αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.
∗Tip:Όποιος θέλει να φτιάξει το δικό του pesto αυτή είναι η τέλεια συνταγή.
Υλικά:
- 80 γρ. φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 40 γρ. κουκουνάρι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 120 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Τα βάζουμε όλα στο μίξερ και τα αλέθουμε μέχρι να γίνει μια κρεμά.
Καλή Απόλαυση!