Υλικά:
- 2,5 πακέτα μπισκότα oreo
- 300 ml γάλα
- 20 γρ μπέικεν πάουντερ
Για το γλάσο:
- 200γρ. Κρέμα γάλακτος
- 200γρ. Κουβερτούρα 52%
Εκτέλεση:
Κάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα ό,τι συμβαίνει !
Ξεκινάμε τη συνταγή μας χωρίζοντας τα oreo μπισκότα, βάζοντας σε διαφορετικά μπολάκια το μπισκότο από την κρέμα.Θρυμματίζουμε στο μπλέντερ το μπισκότο. Ανακατεύουμε το μπισκότο με το γάλα.Προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα τη λευκή κρέμα των μπισκότων Oreo και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αφομοιωθεί. Προσθέτουμε το μπέικιν και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα τσέρκι 22 εκ. την οποία έχουμε αλευροβουτυρώσει. Ψήνουμε τη σοκολατόπιτά μας σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά στους 160 βαθμούς αέρα. Εάν θέλουμε φτιάχνουμε ένα γρήγορο γλάσο σοκολάτας ως εξής: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και την περιχύνουμε στη σοκολατόπιτά μας.
Καλή Απόλαυση!
Συνταγή- Εκτέλεση: Μάνος Κουφόπουλος
∗φωτο: sidechef, richanddelish