18.5 C
Θέρμον
Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 4:37
Συνταγές

Γρήγορο Μιλφέιγ με κρέμα γιαουρτιού και καραμελωμένο φύλλο!

Υλικά:

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 200 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  •  200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κ.σ μέλι
  •  Λίγα σπασμένα καρύδια
Εκτέλεση:

Η δοσολογία είναι για να κάνουμε την διαδικασία με το φύλλο 2 φορές (*2)σε ξύλο κοπής ή σε ένα ταψί στρώνουμε το πρώτο φύλλο και αλείφουμε με το βούτυρο. Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη όλη την επιφάνεια. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο κρούστας και αλείφουμε με βούτυρο. Πασπαλίζουμε πάλι με ζάχαρη. Τέλος καλύπτουμε με το τρίτο φύλλο κρούστας και αλείφουμε με βούτυρο. Δεν θέλουμε να επιπλέουν τα φύλλα από βούτυρο, βάζουμε τόσο όσο χρειάζεται. Κόβουμε σε κομμάτια που θέλουμε παραλληλογράμμου σχήματος και βάζουμε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά ή στην κατάψυξη για 5-10 λεπτά.

Tip :  Σε αυτό το σημείο μπορούμε να τυλίξουμε μερικά κομμάτια με μεμβράνη (το καθένα ξεχωριστά) και να τα αφήσουμε στην κατάψυξη μέχρι να θελήσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε. Μόλις έχουν παγώσει τα βγάζουμε από το ψυγείο και τα στρώνουμε σε μια λαμαρίνα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι μα ροδίσουν, στον αέρα στη μεσαία σχάρα.

Tip: Μπορούμε να ψήσουμε και δυο λαμαρίνες σε μεσαία και προτελευταία σχάρα, απλώς στη μέση του χρόνου θα αλλάξουμε τις λαμαρίνες για να ψηθούν σωστά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

 

Για την κρέμα

Με ένα σύρμα χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος μέχρι να κάνει απαλές κορυφές και να γίνει σαν γιαούρτι. Έπειτα προσθέτουμε το γιαούρτι και το μέλι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να αποκτήσει μια παχύρρευστη υφή.

Στήσιμο

Σε ένα πιάτο τοποθετούμε ένα ψημένο φύλλο για βάση. Βάζουμε μια καλή κουταλιά από την κρέμα. Σπάμε λίγα καρύδια και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά και τελειώνουμε με φύλλο. Πασπαλίζουμε με μέλι και καρύδια.

 Καλή Απόλαυση!

Συνταγή – Εκτέλεση: Μάνος Κουφόπουλος

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Εύκολη και Γρήγορη Συνταγή: Καλαμάρια Γεμιστά για Όλες τις Περιστάσεις

Newsroom

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για μπουφέ: Ρολάκια λουκάνικα που θα γίνουν ανάρπαστα!

Newsroom

Η απόλυτη συνταγή για νόστιμη κιμαδόπιτα!

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com