14.6 C
Θέρμον
Τετάρτη, 8 Μαΐου 2024, 12:18
Εθνικές Εκλογές 2023Πολιτική

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης ορκίστηκε πρωθυπουργός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Eνώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύνθεση της νέας κυβέρνησης θα ανακοινωθεί στις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ η ορκωμοσία της θα διεξαχθεί την Τρίτη. Σε μία τέτοια περίπτωση, το πρώτο υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τετάρτη.

Στις 9 το πρωί, η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού μετέβη στο Μέγαρο της Βουλής για να επιδώσει τον πίνακα με τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα της 25ης Ιουνίου, στον Πρόεδρο του κοινοβουλίου, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Ο κ. Τασούλας μετέβη στις 11 το πρωί στην Ηρώδου Αττικού προκειμένου να ενημερώσει σχετικώς, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ως αρχηγό του κόμματος που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στη νέα Βουλή, προκειμένου να του αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 2 του Συντάγματος.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στις 11:30 μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο για να παραλάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Δείτε φωτογραφίες

Πηγή: megatv.com

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Χρυσή Αυγή: Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος – Αντίθετος ο εισαγγελέας που τον κρίνει αμετανόητο

Newsroom

Μίλτος Ζαμπάρας: Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων έστω και την ύστατη στιγμή

Newsroom

«Θα γίνω ο εφιάλτης τους» – Νέο ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com