14.8 C
Θέρμον
Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024, 4:35
Πολιτική

Χρυσή Αυγή: Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος – Αντίθετος ο εισαγγελέας που τον κρίνει αμετανόητο

Το Δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμα του (121 του 2024) οδηγεί εκτός φυλακής τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Την αποφυλάκιση του άλλοτε αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών με βάση την πρωτόδικη απόφαση που είχε κρίνει την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση αποφάσισε με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας, παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα.

Το Δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμα του (121 του 2024) οδηγεί εκτός φυλακής τον Νίκο Μιχαλολιάκο επιβάλλοντας τουw περιοριστικούς όρους, μεταξύ άλλων απαγόρευση εξόδου, παραμονή σε συγκεκριμένο μέρος, απαγόρευση συνάντησης με συγκατηγορούμενους του και άλλους.

Αντίθετη άποψη, δηλαδή υπέρ της παραμονής στη φυλακής του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος με βάση την πρωτόδικη απόφαση είχε καταδικαστεί ως διευθυντικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης , είχε ο εισαγγελέας .

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελικός λειτουργός είχε τη γνώμη ότι τυπικά ο Νίκος Μιχαλολιάκος διέθετε τις προϋποθέσεις του νόμου για να βγεi, αλλά κατά την κρίση του εξέλειπαν οι ουσιαστικές προϋποθέσεις που θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν και πάλι στην ελευθερία.

Στην αρνητική εισαγγελική εισήγηση, κατά τις ίδιες πληροφορίες, αξιολογήθηκε η μη ύπαρξη μεταμέλειας και ηθικής βελτίωσης του αιτούντος, παραθέτοντας εκτεταμένη αρθρογραφία μέσα από την οποία εμφανίζεται αμετανόητος και δηλώνει ότι βρίσκεται έγκλειστος στο πλαίσιο πολιτικής δίωξης και σκευωρίας.

Αντίθετα το Δικαστικό Συμβούλιο που εξέτασε την αίτηση επισημαίνει στο βούλευμα του, ότι τυχόν αμφιβολίες που μπορεί να συντρέχουν στο πρόσωπο του αιτούντος για τις ουσιαστικές προϋποθέσεις, θα πρέπει να λειτουργούν υπέρ του.

Και αξιολογεί τη διαγωγή του θετικά, απορρίπτει την αρθρογραφία ως ένδειξη τέλεσης νέων παράνομων πράξεων, δέχεται δε την αίτηση και διατάζει την υφ’όρον απόλυση του αιτούντος, επιβάλλοντας τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την Π.Ε. Αττικής, της εμφάνισης στο ΑΤ τόπου διαμονής (Πεύκη) μια φορά τον μήνα και της  μη συναναστροφής με συγκατηγορουμένους για τη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση για την οποία κρατήθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά του βουλεύματος που κρίνει τη χορήγηση της υπό όρο απόλυσης επιτρέπεται έφεση από τον εισαγγελέα,  που μπορεί να  εξεταστεί αυτεπαγγέλτως από τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης .  Η  αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου αποφασίστηκε  με την ευνοϊκότερη ποινική νομοθεσία που ίσχυε το 2018 και 2019, ενώ με τις μετέπειτα τροποποιήσεις μετά το 2021 , όπως επισημαίνουν νομικοί και δικαστικοί κύκλοι, δεν θα είχε δικαίωμα να ζητήσει να αποφυλακιστεί με όρους.

 

Πηγή:in.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Αύριο η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα – Τι θα συζητηθεί

Newsroom

Οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της Νέας Αριστεράς Μπάμπης Κασίμης και Γιώργος Σταθάκης στην Αιτωλοακαρνανία το διήμερο 13-14 Μαΐου

Newsroom

Μίλτος Ζαμπάρας: Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων έστω και την ύστατη στιγμή

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com