23 C
Θέρμον
Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 21:35
LifeStyle

Eurovision: Οι χώρες που πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του διαγωνισμού

Η Κύπρος με την 17χρονη Silia Kapsis και το τραγούδι «Liar» κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2024 που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαΐου στο Μάλμε της Σουηδίας.

 

Από τις 15 χώρες που διαγωνίστηκαν στον α΄ ημιτελικό, 10 χώρες εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στον τελικό του Σαββάτου.

Οι δέκα χώρες που προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό του μουσικού διαγωνισμού, προέκυψαν κατά 100% από ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού. Από τις Big 5, εμφανίστηκαν και ψήφισαν εχθές  η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και η διοργανώτρια Σουηδία. Και οι τρεις χώρες προκρίνονται απευθείας στον τελικό της 11ης Μαΐου.

– Σερβία

– Πορτογαλία

– Σλοβενία

– Ουκρανία

– Λιθουανία

– Φινλανδία

– Κύπρος

– Κροατία

– Ιρλανδία

– Λουξεμβούργο

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα με τη Μαρίνα Σάττι αναμένεται να εμφανιστεί στην τρίτη θέση του δεύτερου ημιτελικού, όπου θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό στις 11 Μαΐου. Την σκηνική παρουσία στο τραγούδι «ZARI» επιμελήθηκε ο δημιουργικός διευθυντής Φωκάς Ευαγγελινός ενώ τη χορογραφία και το movement direction (κίνηση), ο Majnoon (Mecnun Giasar).

Η Ελένη Φουρέιρα έβαλε φωτιά στην σκηνή της Eurovision

Ο Α’ ημιτελικός της Eurovision 2024, ξεκίνησε με ένα φαντασμαγορικό act από το είδωλο της ποπ, Ελένη Φουρέιρα. Όπως είναι φυσικό η διάσημη τραγουδίστρια ξεσήκωσε τα πλήθη και έκλεψε τις εντυπώσεις.

Η Ελένη Φουρέιρα «κατέκτησε» για τρίτη φορά την σκηνή του μουσικού διαγωνισμού και παρουσίασε το «Fuego» το οποίο έχει αγαπηθεί από όλη την Ευρώπη. Παρουσιάζοντας μια ακόμη περισσότερο χορευτική διασκευή του τραγουδιού και μία εντυπωσιακή χορογραφία, η Ελένη Φουρέιρα κατάφερε να βάλει «Fuego» στην σκηνή.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που η Ελένη Φουρέιρα ανεβαίνει στην σκηνή της Eurovision. Εκτός από τη συμμετοχή της το 2018, έναν χρόνο αργότερα συμμετείχε σε act που έφερε τον τίτλο «Οι θρύλοι της Eurovision», όπου ξεσήκωσε τους πάντες παρουσιάζοντας με τον δικό της μοναδικό τρόπο το «Dancing Lasha Tumbai», με το οποίο η Verka Serduchka εκπροσώπησε την Ουκρανία το 2007.

 

Πηγή: mega

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Snik: Πήγε να αγοράσει ρολόι αξίας 116.000 ευρώ και προκάλεσε αναστάτωση στο Ναύπλιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Newsroom

Γρηγόρης Γκουντάρας για Γιώργο Λιάγκα: «Αθλιότητα αυτό που ειπώθηκε»

Newsroom

Δημήτρης Σταρόβας: Ποια τα νεότερα για την υγεία του-Τι λένε οι γιατροί

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com