10.2 C
Θέρμον
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 11:43
Απόψεις

Κ.Μπαλατσός: Μια άποψη για την επαναλειτουργία των σφαγείων του Θέρμου

Θέρμο 18/08/21

 Χθες είχα μια εξαιρετικά χρήσιμη συνάντηση εδώ στο ΘΕΡΜΌ με ένα άμεσο συνεργάτη του συντοπίτη μας Υπουργού Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ Σπήλιου Λιβανού , καταγόμενο από την περιοχή μας.

Του ανέφερα το χρονίζον θέμα των Δημοτικών σφαγείων που έπαυσαν να λειτουργούν από 10ετιας και του τόνισα την αναγκαιότητα της επαναλειτουργίας τους για την τοπική οικονομία, με δεδομένο ότι η περιοχή μας παράγει κτηνοτροφία.

Τον αιφνιδίασα και μου είπε ότι πρώτη φορά του ετέθη το θέμα των σφαγείων. Επικοινώνησε άμεσα με την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου και μου είπε ότι υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι για χρηματοδότηση ανακαίνισης των ήδη υπαρχόντων ή κατασκευής νέων σύγχρονων σφαγείων.

Είναι γνωστό ότι στο ΘΕΡΜΌ και στα γύρω χωριά λειτουργούν περισσότερα από 10 κρεοπωλεία και οι επαγγελματίες αναγκάζονται να μεταφέρουν τα προ σφαγήν ζώα στα σφαγεία του Αιτωλικού ή στα άλλα στη γέφυρα του Αχελώου,με οίκοθεν συνέπειας για τους ίδιους τους παραγωγούς και κυρίως τους καταναλωτές.

Εκτιμώ και προτείνω όπως άμεσα οι υπηρεσίες του Δήμου θα πρέπει να εκδηλώσουν ενέργειες προς το Υπουργείο για να λυθεί αυτό το πρόβλημα που ταλανίζει χρόνια την περιοχή μας. Ταυτόχρονα προτείνω στους επαγγελματίες κρεοπώλες και τους παραγωγούς να στείλουν υπομνήματα προς το Υπουργείο και την περιφέρεια με το αίτημα ίδρυσης και λειτουργίας ή επαναλειτουργίας των σφαγείων του Θέρμου. Εγώ θα σταθώ αρωγός σε κάθε ενέργεια.

Κωνσταντίνος Μπαλατσός ε. α Αντιστράτηγος της Αστυνομίας και πρώην Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου.

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Διαδίκτυο- Ηλεκτρονικές Συσκευές: Το εύκολο και βολικό «Παρκάρισμα» των ανήλικων παιδιών!

Newsroom

Οι αρνητικές επιπτώσεις του διαδικτύου και των ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας στη ζωή των μαθητών, η ευθύνη και το χρέος των γονέων

Newsroom

Όχι άλλες Ανθρωποθυσίες στο «ΜΟΛΟΧ» της ασφάλτου – Όχι άλλοι νέοι στο θάνατο

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com