11.3 C
Θέρμον
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 7:24
ΑπόψειςΝέα απο το ΘέρμοΤοπικά νέα

Όχι άλλες Ανθρωποθυσίες στο «ΜΟΛΟΧ» της ασφάλτου – Όχι άλλοι νέοι στο θάνατο

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΣΤΟ «ΜΟΛΟΧ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ!

ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΟΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ!

Γράφει ο Κων/νος Φ.  Μαραγιάννης, Φιλόλογος

Άλλος ένας νέος άνθρωπος, 28 ετών, ο αγαπητός συμπολίτης μας Θανάσης Κότσαλος από την Αγία Σοφία έφυγε, σήμερα, 9 Δεκεμβρίου 2023 από τη ζωή, πρόωρα σε ατύχημα, με τη μηχανή του στην είσοδο του Θέρμου. Ένας νέος ευγενής, εργατικός, λάτρης, δυστυχώς, της μεγάλης ταχύτητας που του στέρησε τη ζωή ξαφνικά, σκορπώντας ανείπωτη θλίψη στην οικογένειά του, στους συγγενείς του, στους φίλους του, που ακόμη δεν μπορούν να το πιστέψουν ότι αύριο δεν θα είναι μαζί τους ο αγαπητός τους φίλος Θανάσης .

Πραγματική οδύνη για την τοπική κοινωνία, για το Δήμο μας ,που  χάνει νέους ανθρώπους. Χθες ο Φώτης, προχθές ο Θόδωρος… ένας μακρύς κατάλογος νέων που έχασαν τη ζωή τους, γιατί τους  έτυχε μια άσχημη στιγμή στο δρόμο που δεν μπόρεσαν να την διαχειριστούν λόγω της υπερβολικής ταχύτητας….

Όμως,  δεν αρκούν οι ευχές και  οι διαπιστώσεις για κάθε τι άσχημο που συμβαίνει και χάνονται νέοι άνθρωποι. Το πρόβλημα , βέβαια, δεν είναι τοπικό αλλά παγκόσμιο. Σαράντα νεαροί άνθρωποι ηλικίας έως 25 ετών πεθαίνουν κάθε ώρα στους αυτοκινητοδρόμους σε ολόκληρο τον κόσμο, αναφέρεται σε έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) .Ο διευθυντής της υπηρεσίας μεταφορών της οικονομικής επιτροπής του ΟΗΕ για την Ευρώπη, Χοσέ Κάπελ Φέρερ παρομοίασε τους θανάτους από τροχαία ως “απώλειες από παγκόσμιο πόλεμο”

Θα πρέπει, επιτέλους, ως οργανωμένη πολιτεία και τοπική κοινωνία να βάλουμε, επιτέλους, το «δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων».

Όλοι έχουμε μέρος της ευθύνης για αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και για τα σημάδια της ανευθυνότητας  και της αποδιάρθρωσης της κοινωνίας μας.       Πρώτα, η οικογένεια που δεν ενδιαφέρεται για τη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους στα οποία δεν βάζει πλέον κανένα όριο από τη μικρή, φυσικά, ηλικία και πορεύονται ανεξέλεγκτα στη ζωή τους χωρίς κανένα αίσθημα ευθύνης, σεβασμού και ορίων.

Ακολουθεί η εκπαίδευση, που δεν κάνει αυτά που πρέπει για να διαπαιδαγωγήσει τα παιδιά σε ζητήματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας για να τους επισημάνει τους κινδύνους από την ανεύθυνη οδήγηση που από μικρή πλέον ηλικία ασκούν, χωρίς δίπλωμα, κράνος και όρια ταχύτητας.

Η Αστυνομία ως θεσμός της πολιτείας που έχει επιφορτιστεί  την ευθύνη για την εφαρμογή της νομοθεσίας σε θέματα επικίνδυνης οδήγησης με νεαρούς ακόμη και ανήλικους να τρέχουν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, χωρίς κράνη και διπλώματα, όλη τη νύχτα και τη μέρα, περνώντας με ταχύτητα μπροστά από τα σχολεία τη στιγμή που βγαίνουν οι μαθητές.

Η δημοτική αρχή της πόλης μας που έχει λόγο και ευθύνη για οτιδήποτε συμβαίνει στην περιοχή ευθύνης της και μπορεί να λειτουργήσει προληπτικά σε ζητήματα κυκλοφοριακής αγωγής και υπόδειξης στους υπεύθυνους για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων ασφάλειας των πολιτών.

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που ασχολούνται με κάθε ασήμαντο και ανούσιο θέμα και δίνουν μεγαλύτερο βάρος και δημοσιότητα στην κακοποίηση του σκυλιού της Αράχωβας, από τον τραυματισμό του νεαρού αστυνομικού, που κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του από τους ανεγκέφαλους χούλιγκαν και άλλα σοβαρά ζητήματα που έχουν  να κάνουν με την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων και την  επικίνδυνη οδήγηση.

Βρισκόμαστε, σήμερα, ως κοινωνία σε μια κατάσταση πλήρους απαξίωσης της ίδιας της ανθρώπινης ζωής .Σήμερα, άλλη μία οικογένεια, θρηνεί την απώλεια του γιου της και  η ίδια η κοινωνία θα στερηθεί τις υπηρεσίες του αείμνηστου, πλέον, Θανάση που είχε τη ζωή μπροστά του για να δημιουργήσει και να συμβάλει στη εξέλιξη και την προαγωγή της τοπικής μας κοινωνίας και της χώρας.

Ας σκεφτούμε ως άτομα και ως σύνολο, τι πρέπει να κάνουμε! Ας αναρωτηθούν οι φίλοι του αγαπητού Θανάση, τί έκαναν για να πείσουν το φίλο τους να μην τρέχει και να βάζει καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή του.

Ας πάρουμε πρωτοβουλίες για να μην χάσει ο τόπος μας άλλους ανθρώπους!

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Συμμετοχή Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Θανάση Μαυρομμάτη σε εκδήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια για τον Φιλελληνισμό και τον Λόρδο Βύρωνα

Newsroom

Αγρίνιο: Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του βομβαρδισμού

Newsroom

Θέρμο: Έφυγε ο Λάμπρος Λόης, μια εμβληματική μορφή…

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com