Υλικά:
Για μια φόρμα στρογγυλή 19-23εκ.
- 10-12 μπισκότα digestive
- 7 Κ. βούτυρο
- 680 τυρί κρεμά
- 2½ φλιτζάνι αχνή ζάχαρη
- 1 ½ φλιτζάνι σοκολάτα μαύρη λιωμένη
- 1 Κ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 φλιτζάνια φυστικοβούτυρο
- 20-25 μπισκότα τύπου Μιράντα
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο σε φούρνο μικροκυμάτων για 1,30 λεπτά. Αλέθουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπολ ,μετά ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση στρώνουμε το μπισκότο και με 1 ποτήρι τη πατάμε να γίνει ομοιόμορφη.
Τη βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά η κατάψυξη για 10. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε μέχρι να γίνει λεία ,μετά ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη (1 ½ φλιτζάνι) και αφού ομογενοποιηθεί ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα(τη λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά). Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και αφού βγάλουμε τη φόρμα από το ψυγείο στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα . Σε ένα μπόλ ρίχνουμε το φυστικοβούτυρο και την άχνη ζάχαρη(1 φλιτζάνι) και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα και απλώνουμε στη φόρμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-4 ώρες. Στο μισό της ώρας βγάζουμε και στολίζουμε περιμετρικά με τα μπισκότα Μιράντα.
Καλή Απόλαυση!