15.8 C
Θέρμον
Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 5:39
Πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 85ης ΔΕΘ.

“Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη κινητοποίησε τεράστιες αστυνομικές δυνάμεις ώστε να προστατέψουν το πληγωμένο προφίλ ενός απομονωμένου πρωθυπουργού. Οι δε εξαγγελίες του, απέδειξαν τον λόγο αυτής της απομόνωσης: επανάληψη αποτυχημένων τακτικών, επέκταση μέτρων που ήδη υπάρχουν και απουσία ενσυναίσθησης της ζοφερής πραγματικότητας που έχει δημιουργήσει για τα ελληνικά νοικοκυριά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν!”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

“Το Σάββατο, η κοινωνία της Θεσσαλονίκης έδειξε τα αγωνιστικά της αντανακλαστικά απέναντι στην πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Μεγάλες πορείες φορέων, συλλογικοτήτων και ενώσεων, έδωσαν το στίγμα και τις απαντήσεις τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυβερνητική πολιτική.

Το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης ήταν εκεί, δίπλα στην κοινωνία και μπροστά στις προκλήσεις του νεοφιλελευθερισμού. Η παρουσία ήταν μαζική και αγωνιστική, στους δρόμους και στο πεζοδρόμιο, εκεί δηλαδή που ζει κι αναπνέει η καρδιά του κόμματος.

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη κινητοποίησε τεράστιες αστυνομικές δυνάμεις ώστε να προστατέψουν το πληγωμένο προφίλ ενός απομονωμένου πρωθυπουργού. Οι δε εξαγγελίες του, απέδειξαν τον λόγο αυτής της απομόνωσης: επανάληψη αποτυχημένων τακτικών, επέκταση μέτρων που ήδη υπάρχουν και απουσία ενσυναίσθησης της ζοφερής πραγματικότητας που έχει δημιουργήσει για τα ελληνικά νοικοκυριά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν!

Οι προσπάθειες των μέσων μαζικής ενημέρωσης να αποκρύψουν τις μαζικές αντιδράσεις παίζοντας σχεδόν αποκλειστικά πλάνα από την σύγκρουση των αστυνομικών δυνάμεων με την συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών, δεν έπιασε τόπο. Η μαζική και αγωνιστική παρουσία στις αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις και πορείες ήταν η δυναμική απάντηση.

Όσο για τη συγκέντρωση των «αντιεμβολιαστών», αξίζει να σημειωθεί, πως κάλεσε σ’ αυτή με μήνυμά του μέσα από τη φυλακή, ο καταδικασθείς για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρης. Ο οποίος μάλιστα, μίλησε τηλεφωνικά στη συγκέντρωση, πάντα μέσα από τη φυλακή, ως κεντρικός ομιλητής! Αλήθεια πως νομιμοποιείται ένας καταδικασμένος ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης, να μιλά τηλεφωνικά σε συγκέντρωση; Από που και από ποιους έχει πάρει αυτό το δικαίωμα; Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις.

Πάντως με τη μεγαλειώδη συγκέντρωση του Σαββάτου, η Θεσσαλονίκη έδωσε το στίγμα και το κλίμα για της εικόνα της Ελλάδας από τώρα μέχρι να φύγει αυτή η επικίνδυνη κυβέρνηση. Ραντεβού ξανά στους δρόμους και στους αγώνες!”.


www.thestival.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Χρυσή Αυγή: Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος – Αντίθετος ο εισαγγελέας που τον κρίνει αμετανόητο

Newsroom

Μίλτος Ζαμπάρας: Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων έστω και την ύστατη στιγμή

Newsroom

«Θα γίνω ο εφιάλτης τους» – Νέο ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com