13.7 C
Θέρμον
Σάββατο, 4 Μαΐου 2024, 11:59
Πολιτική

Οι εμβολιασμένοι δικαιούνται να πάρουν την ζωή τους πίσω και να μην υπόκεινται σε περιορισμούς

Τέλος στα τοπικά lockdown από το Σάββατο και πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους προαναγγέλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε στην εκπομπή Live News με το  Νίκο Ευαγγελάτο, πως σύντομα θα είναι διαθέσιμη η 3η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε όλους όσους έχουν συμπληρώσει το απαραίτητο χρονικό διάστημα των 8 μηνών μετά τον πλήρη εμβολιασμό τους. Ενώ μέχρι σήμερα συνολικά μόνο 46.000 υγειονομικοί και οι άνω των 60  ετών έχουν επιλέξει να κάνουν την 3η δόση, η συζήτηση περί υποχρεωτικότητας της 3ης δόσης έχει ανοίξει με τον κ. Οικονόμου ωστόσο να διαψεύδει αυτή την πληροφορία.

Όπως ο ίδιος τόνισε, από το Σάββατο θα τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν νωρίτερα από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, με την υποσημείωση ότι μετά από 15 μέρες τα μέτρα θα επανεξεταστούν. Πιο  συγκεκριμένα, θα επανεξεταστούν τα μέτρα που αφορούν μικτούς κλειστούς χώρους, όπως για παράδειγμα τους κινηματογράφους, με βάση τα τότε επιδημιολογικά δεδομένα.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, οι εμβολιασμένοι «δικαιούνται να πάρουν την ζωή τους πίσω» και να μην υπόκεινται σε περιορισμούς ώστε να υπάρξει επιστροφή στην κανονικότητα. Όσον αφορά τους μη εμβολιασμένους ανέφερε πως δεν θα υπάρξουν περαιτέρω μέτρα αλλά θα δοθεί βάση στην τήρηση των όσων ήδη ισχύουν,  καθώς όσο πλησιάζει ο χειμώνας  θα γίνεται ολοένα και δυσκολότερη η ζωή όσων δεν μπορούν να εισέλθουν σε κλειστούς χώρους.

Σχετικά με την ανησυχία για την ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων μετά την νέα χαλάρωση των μέτρων, ισχυρίστηκε πως σε σχέση με πέρσι 2 στους 3 ενήλικες έχουν ανοσία είτε λόγω εμβολιασμού, είτε λόγω νόσησης και ότι η πίεση στο σύστημα υγείας είναι κατά  2/3 μικρότερη σε σχέση με την κατάσταση πριν την ύπαρξη των εμβολίων καθώς και ότι οι συστάσεις της ίδιας της επιτροπής είναι προς την κατεύθυνση της χαλάρωσης των μέτρων για τους εμβολιασμένους.

Χαρακτηριστικά, συμπλήρωσε, πως αντίστοιχα μέτρα εφαρμόζονται πλέον και στον υπόλοιπο κόσμο, εδώ και αρκετό καιρό.


www.thestival.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Χρυσή Αυγή: Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος – Αντίθετος ο εισαγγελέας που τον κρίνει αμετανόητο

Newsroom

Μίλτος Ζαμπάρας: Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων έστω και την ύστατη στιγμή

Newsroom

«Θα γίνω ο εφιάλτης τους» – Νέο ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com