15.3 C
Θέρμον
Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 7:08
ΑπόψειςΕθνικές Εκλογές 2023

Αιτωλοακαρνανία και Silver Economy

*Γράφει ο Λεωνίδας Παλαιοδήμος, υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με την ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

 

Το προσδόκιμο ζωής έχει ξεπεράσει τα 80 χρόνια στην Ευρώπη. Ο πληθυσμός των Ευρωπαίων ηλικιωμένων αυξάνεται ως απόλυτος αριθμός και ως ποσοστό επί του συνολικού πληθυσμού. Οι ηλικιωμένοι συνάνθρωποί μας δικαίως προτιμούν να ζουν σε περιοχές με καλό κλίμα. Αμερικανοί μετακινούνται από τις βόρειες ψυχρές πολιτείες στη Φλόριντα ή την Κεντρική Αμερική μετά τη συνταξιοδότησή τους. Συνταξιούχοι από χώρες της Βόρειας Ευρώπης επιλέγουν την Πορτογαλία, την Ισπανία, ή την Κροατία. Γιατί όχι την Ελλάδα;

Silvereconomy1 ονομάζεται η αγορά που απευθύνεται αποκλειστικά σε ηλικιωμένους και συνταξιούχουςανταποκρινόμενη στις ειδικές ανάγκες της ηλικίας αυτής σε ζητήματα διαμονής, υγείας, αναψυχής και κατανάλωσης. Σε επίπεδο EE, η αγορά αυτή ανέρχεται σε περισσότερα από 4 τρισεκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για μία τεράστια αγορά.

Η Αιτωλοακαρνανία πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής στην silvereconomy. Έχει καταπληκτική φύση με εύκολη πρόσβαση σε βουνά, παραλίες, ποταμούς και λίμνες. Βρίσκεται κοντά στην Αθήνα και διαθέτει λειτουργικό αεροδρόμιο. Έχει ντόπια διατροφικά αγαθά υψηλής ποιότητας. Ο χειμώνας είναι ήπιος. Κυρίως, έχει χαμηλό κόστος ζωής για τα δεδομένα των χωρών της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Το τελευταίο είναι το ζητούμενο για τους Ευρωπαίους συνταξιούχους καθώς οι συντάξεις σε αυτές τις χώρες συνήθως δεν ανταποκρίνονται στο εκεί υψηλό κόστος ζωής.

Το 7,3% των ενηλίκων πολιτών της Ευρώπης δηλώνει ότι επιθυμεί την εγκατάστασή του στη Νότια Ευρώπη κατά τη συνταξιοδότησή του.Γιατί να μην πάρει η Αιτωλοακαρνανία το μερίδιο που της αναλογεί; Θα μπορούσε να επιλεγεί το μοντέλο του σχεδιασμού και της ανάπτυξης νέων πρότυπων χωριών, στα πρότυπα του Ολυμπιακού χωριού, με σεβασμό στο περιβάλλον.

Η περιοχή της Τριχωνίδας (περιοχές Αγρινίου και Θέρμου) και διάφορες περιοχές του Δήμου Μεσολογγίου (Οινιάδες, Ευηνοχώρι, Αιτωλικό κα) και της Ναυπακτίας έχουν όλα τα χαρακτηριστικά για να φιλοξενήσουν μια τέτοια προσπάθεια, η οποία θα οδηγούσε σε:

*Δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας και επιστροφή των νέων μας

*Εισροή σημαντικών κεφαλαίων στην τοπική κοινωνία σε μόνιμη βάση

*Βελτίωση των υποδομών και καλύτερη στελέχωση των νοσοκομείων

 

Υπόσχομαι να παλέψω σε συνεργασία με τους θεσμικούς παράγοντες της περιοχής μας ώστε η Αιτωλοακαρνανία να μπει στο χορό της SilverEconomy.

Ο Λεωνίδας Παλαιοδήμος είναι επίκουρος καθηγητής ιατρικής στην Ιατρική Σχολή AlbertEinstein, Σμηναγός (ΥΙ) εα και υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με την ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.

www.leonidaspalaiodimos.gr

@LeonPalaiodimos

 

 

1.      Ιωάννης Γκιτσάκης. Δρόμοι ανάπτυξης – Silvereconomy – Προσέλκυση εύπορων αλλοδαπών συνταξιούχων. Capital.Gr

 

 

 

 

 

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Διαδίκτυο- Ηλεκτρονικές Συσκευές: Το εύκολο και βολικό «Παρκάρισμα» των ανήλικων παιδιών!

Newsroom

Οι αρνητικές επιπτώσεις του διαδικτύου και των ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας στη ζωή των μαθητών, η ευθύνη και το χρέος των γονέων

Newsroom

Όχι άλλες Ανθρωποθυσίες στο «ΜΟΛΟΧ» της ασφάλτου – Όχι άλλοι νέοι στο θάνατο

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com