18.5 C
Θέρμον
Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 6:15
news1

Εκλογές 2023: Δεν κατεβαίνει υποψήφιος ο Ηλίας Κασιδιάρης

Ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ενώ το κόμμα του θα απορροφηθεί από το «ΕΑΝ» του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιου Κανελλόπουλου.

Η απόφαση του καταδικασμένου για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής φαίνεται πως σηματοδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στην ακροδεξιά, η οποία δεν αποκλείεται να κατέβει υπό τη… σημαία ενός κόμματος στις επικείμενες εκλογές.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του Αναστάσιου Κανελλόπουλου, ο ίδιος προσπάθησε να πείσει τον Ηλία Κασιδιάρη να παραμείνει υποψήφιος.. Ωστόσο, η απόφαση του κ. Κασιδιάρη ήταν ειλημμένη και επέμεινε σε αυτή σθεναρά.

Πολιτικοί κύκλοι υποστηρίζουν πως ο Ηλίας Κασιδιάρης έκανε… πίσω φοβούμενος ότι λόγω της δικής του καθόδου στον εκλογικό στίβο ο Άρειος Πάγος θα «μπλοκάρει» τους «Έλληνες».

Έτσι, ο Ηλίας Κασιδιάρης αποφάσισε το κόμμα των «Ελλήνων» να ενσωματωθεί στο «ΕΑΝ» του Αναστάσιου Κανελλόπουλου συντασσόμενος με την άποψή του ότι «πρέπει απρόσκοπτα ένα εθνικό-πατριωτικό κόμμα να συμμετάσχει στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου».

Όπως λένε οι πληροφορίες, όλο το στελεχιακό δυναμικό του κόμματος «Έλληνες», του οποίου την ηγεσία είχε ήδη αναλάβει ο Αν. Κανελλόπουλος, θα συμπράξει στον προεκλογικό αγώνα του «ΕΑΝ».

Μετά την απόφαση Κασιδιάρη ο χώρος της ακροδεξιάς αναμένεται ότι θα παραμείνει σε κινητικότητα. Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές το «ΕΑΝ» του Αναστάσιου Κανελλόπουλου θα επιχειρήσει να κάνει πράξη το όραμά του για την κάθοδο ενός εθνικο-πατριωτικού κόμματος στις εκλογές.

Στο πλαίσιο αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο και άλλων συμπράξεων με αναγνωρισμένα κόμματα που κινούνται στα «δεξιά» της Νέας Δημοκρατίας και έχουν συμμετάσχει σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Έτσι, το «ΕΑΝ» προδοκά ότι θα αποτελέσει… ομπρέλα για την ακροδεξιά καθώς θα περιλαμβάνει και άλλους σχηματισμούς ομοϊδεατών και παράλληλα,.πως θα κατέλθει απρόσκοπτα στις εκλογές χωρίς το θεσμικό ανάχωμα που όρθωσε ο νόμος του Μάκη Βορίδη.

 

Πηγή:vradini.gr

facebook

Ακολουθήστε το ThermoNews  στο Google News

 

Kάνετε Like στη σελίδα του ThermoNews.gr στο Facebook για να μαθαίνετε άμεσα  ό,τι συμβαίνει !

facebook

Σχετικές αναρτήσεις

Η Λιτανεία του Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο

Newsroom

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί παρτίδα καπνιστής πέστροφας – Εντοπίστηκε βακτήριο λιστέρια

Newsroom

ΕΜΥ: Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Newsroom
Φόρτωση....
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com